Slovenija
56 ogledov

"Serviserji se izogibamo centra"

Serviserji se zaradi problema dovolilnic strogega centra izogibajo. Ljudje so ta Žurnal24 main
Na servis pralnega stroja v centru Ljubljane sem čakala dolgih 14 dni, zatrdi bralka. Serviserji se zaradi problema dovolilnic strogega centra izogibajo. Ljudje so tako prepuščeni sami sebi.

Na naše uredništvo se je obrnila starejša prebivalka Wolfove ulice v Ljubljani, ki se ji je pokvaril pralni stroj. Zaradi dolgega postopka izdaje dovolilnic, ki serviserjem omogočajo vstop v strogi center Ljubljane, pa še to le med sedmo in pol deseto dopoldne, je na popravilo čakala celih 14 dni.

"Zaradi dovolilnic, problema vstopanja v center in nezmožnosti parkiranja se serviserji centra izogibamo," nam pove Brane Novak iz podjetja Volt Commerce, d. o. o., ki se ukvarja s servisom pomivalnih in pralnih strojev.

"Ravno pred kratkim sem se skregal z Jankovićem. Želel sem parkirati pri Lutkovnem gledališču, vendar to po novem ni možno. Poslali so me v garažno hišo, nakar sem jim odgovoril 'Strojev in opreme ne morem nositi naokrog. Mi boste vi pomagali?'"
poudari Branko in doda, da je stranka tisti dan, kot že marsikatera poprej, ostala brez servisa pralnega stroja.

Serviser nadaljuje, da se mu za dve stranki na leto ne splača zaprositi za dovolilnico, drugi problem pa predstavlja tudi dejstvo, da je večina ljudi zaradi dopoldanskega delovnega časa doma le popoldne, v strogi center pa se lahko vstopa le med sedmo in pol deseto zjutraj.

In kako do dovolilnice?
"Redne, to je letne vloge, vlagajo vsi upravičenci približno hkrati okoli novega leta, zato se lahko zgodi, da niso rešene takoj, ker je to tehnično neizvedljivo. Urgentne vloge rešujemo takoj, največkrat še v istem dnevu, seveda, če je vloga popolna. Treba pa je sporočiti, da gre za urgentno vlogo," so nam sporočili iz Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet MU MOL. Dovolilnica se sicer izda uporabniku (serviserju) in ne stranki, kjer se storitev izvaja. Parkiranje servisnega vozila na zaprtem območju za pešce nikakor ni dovoljeno.

 

"Težave v zvezi z dovolilnicami rešujemo vsak dan. Vendar je večina stanovalcev in uporabnikov že seznanjena s pravili, tako da število problemov v zadnjem času upada," dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.