Slovenija
1768 ogledov

Šest ur čakanja na meji s Hrvaško

mejni prehod kontrola policija Obrežje PMP Obrežje
Dopustniški vikend postregel tudi z neverjetnimi kolonami na mejnih prehodih ...

Že v dopoldanskih urah smo opozarjali na dolge kolone na mejnih prehodih, predviden čas čakanja se le podaljšuje ... "Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri prestopu meje ponekod čakajo več kot dve uri," opozarjajo iz Prometno-informacijskega centra.

Če boste izbrali "napačen" mejni prehod, pa se lahko načakate še veliko dlje ... Za vstop v Slovenijo je čakalna doba na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje kar šest ur. Na obeh mejnih prehodih boste za izstop iz države čakali pol ure.

Bodite previdni in se za odhod na Hrvaško izognite mejnemu prehodu Jelšane, saj je tam čakalna doba več kot štiri ure. Za vstop v državo pa eno uro.

Na mejnem prehodu Gruškovlje boste čakali za vstop in izstop eno uro, za izstop iz države boste dlje kot uro čakali še na mejnih prehodih Središče ob Dravi in Starod, na večini ostalih mejnih prehodov pa pol ure.

Kakšna so pravila za prehajanje hrvaške meje, lahko preberete v spodnjem članku. 

Hrvaška obala Slovenija Vsak dan drugače, kaj zdaj potrebujem za pot na Hrvaško in vrnitev

Tri kilometre dolg zastoj

Dopustniško obarvana je tudi gorenjska avtocesta. Po podatkih Prometno-informacijskega centra je trikilometrski zastoj na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. "Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočamo izvoz Jesenice vzhod, Lipce," svetujejo.

Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je zastoj dolg en kilometer. Predor v tej smeri zaradi varnosti potnikov občasno zapirajo.

Fotografija je simbolična.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.