Slovenija
7192 ogledov

Sestali so se Šarec, Cerar in Bratuškova, izplen pa …

Miro Cerar in Marjan Šarec Anže Petkovšek
Šarec: S tem nimam težav.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec se je danes na skupnem pogovoru srečal s predsednikom SMC Mirom Cerarjem in Alenko Bratušek. Pogovor je tekel v smeri morebitnega sodelovanja, so ob tem pojasnili v LMŠ, kjer pa podrobnejše vsebine ne razkrivajo.

Dodali so le, da vse strani pogovor ocenjujejo kot konstruktiven. "Vnovič se je potrdilo, da je prisoten interes za sodelovanje, zato bodo pogovore nadaljevali," so po današnjem srečanju navedli v LMŠ.

Šarec, ki se je z LMŠ na predčasnih državnozborskih volitvah uvrstil na drugo mesto, se je sicer s predsednikoma SMC in Stranke Alenke Bratušek po volitvah ločeno že srečal, obema strankama pa je poslal tudi vabilo k oblikovanju koalicije za prihodnost.

Slednje je sicer poslal vsem novoizvoljenim parlamentarnim strankam, razen SDS. Srečal se je tudi s predsednikom SD Dejanom Židanom, prvakom DeSUS Karlom Erjavcem in predsednikom NSi Matejem Toninom.

Nekateri mu sicer očitajo, da prehiteva, saj da mora priložnost za sestavo koalicije prvi dobiti Janez Janša kot predsednik na volitvah zmagovite SDS. A Šarec je že odgovoril, da s tem nima težav, da zgolj preverja, če stranke, ki so pred volitvami zavrnile sodelovanje s SDS, pri takem stališču še ostajajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
 • dragec 13:18 14.junij 2018.

  Sesali se................. isplen je pleško

 • Avatar čavez
  čavez 10:10 14.junij 2018.

  Te gnide odločajo o vašem življenju, JIM ZAUPATE jaz ne.

 • nkidess86 07:54 14.junij 2018.

  "Nekateri mu sicer očitajo, da prehiteva, saj da mora priložnost za sestavo koalicije prvi dobiti Janez Janša kot predsednik na volitvah zmagovite SDS" ... tako kot je bilo z Pozitivno Slovenijo, a ne? takoj je SDS zrušil brez da bi ...prikaži več dal časa da sestavljajo vlado ... Res žalostno kam gre ta naša država :( - preveč strank, preveč starih obrazov ki znova uničujejo državo zaradi lastnih interesov in obogatijo na računu naroda ... mora biti nekaj zakonodaja ki pripovedujejo daljših mandatov ...