Slovenija
1 ogledov

Sestanek brez največjih sindikatov

Žurnal24 main
"Strah, da bi vlada nepremišljeno, čez noč, brez dialoga s socialnimi partnerji spreminjala koncept plačnega sistema v javnem sektorju, je nepotreben," je dejal mandatar.
 
 

Vsi, tako tudi zaposleni v javnem sektorju, vedo, v kakšen čas gremo. Mi se bomo po svojih najboljših močeh trudili, da bi bil plačni sistem vzdržen in da bi kakršnekoli spremembe dosegli v okviru socialnega partnerstva.

Borut Pahor

 
Mandatar za sestavo nove vlade Borut Pahor se je srečal s predstavniki sindikatov javnega sektorja, s katerimi so govorili o novem plačnem sistemu. "Strah, da bi vlada nepremišljeno, čez noč, brez dialoga s socialnimi partnerji spreminjala koncept plačnega sistema ali posegala v plačna razmerja, je nepotreben," je po srečanju poudaril Pahor.


Vodja pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja Janez Posedi je pojasnil, da so Pahorja na pogovor povabili, ker so ga želeli seznaniti s svojimi pogledi na transparentnost in enotnost plačnega sistema. "Pri enotnem sistemu vztrajamo in kakšnih sprememb v bližnji prihodnosti ne pričakujemo in si jih tudi ne želimo," je poudaril in pojasnil, da so govorili o popravkih sistema, saj ta ni idealen in je, vsaj po ocenah njihovih sindikalnih predstavnikov, za nekatere krivičen.

 
 

Vlada bo morala dati kakšno stvar na mizo, da vidimo, ali se bomo o tem pogovarjali.

Janez Posedi

 
Pahor je sogovornike opozoril, da ima ta hip omejen mandat. Kljub temu je povabilo za današnji sestanek sprejel, "ker ni hotel dati napačnega signala, da mu je malo mar za socialni dialog".

Predstavniki članov Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije, ki združuje sedem reprezentativnih sindikatov sektorja s 75.000 člani, kar je polovica vseh zaposlenih v javnem sektorju, se današnjega srečanja niso udeležili. Dokler vlada ni sestavljena, ne kaže razpravljati, so zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.