Slovenija
7779 ogledov

Šestanu odvzeli pooblastila. Ministrstvo: "Želimo ga razbremeniti"

Srečko Šestan Saša Despot
Srečku Šestanu je bilo preklicano pooblastilo za vodenje urada za operativo, ostaja pa poveljnik Civilne zaščite.

Srečko Šestan, ki opravlja funkcijo poveljnika Civilne zaščite RS, je na Upravi RS za zaščito in reševanje (URSZR) zaposlen kot sekretar v službi za podporo vodenju. Zaradi daljše odsotnosti direktorja urada za operativo je po pooblastilu v zadnjem času vodil tudi tega.

Na ministrstvu za obrambo pojasnjujejo, da ne gre za nezaupanje Šestanu, pač pa ga želijo le razbremeniti, da bi se lahko v celoti posvetil vodenju Civilne zaščite. Premestili ga bodo v kabinet ministra za obrambo Mateja Tonina.

"Vodenje zahteva celega človeka"

Ob prvem valu epidemije covida-19 pa se je po besedah ministrstva pokazalo, da je kriza tako kompleksna, da vodenje Civilne zaščite zahteva celotnega človeka, ob tem pa je prav tako nujno, da tudi uprava za zaščito in reševanje deluje nemoteno, urad za operativo pa je v tem primeru ključnega pomena.

Zato je po razglasitvi drugega vala epidemije "vodstvo Uprave RS za zaščito in reševanje predlagalo, vodstvo ministrstva za obrambo pa podprlo predlog, da se poveljnika Civilne zaščite Srečka Šestana razbremeni in se mu omogoči, da polno opravlja delo poveljnika Civilne zaščite, saj so razsežnosti epidemije v drugem valu obsežnejše kot v prvem valu," so zapisali v sporočilu za javnost.2

Zato so mu preklicali pooblastilo za vodenje urada za operativo, ki poleg podpore poveljniku Civilne zaščite pri boju zoper novi koronavirus vodi projekte, ki ne morejo zastati, so zapisali na ministrstvu. Kdo bo novi vodja urada, imensko ne navajajo.

Novi vodja Leon Behin?

Po poročanju 24ur.com pa bo to funkcijo prevzel Leon Behin, ki je bil v času vlade Marjana Šarca državni sekretar na ministrstvu za javno upravo. Pozneje naj bi se z LMŠ, v kvoti katere je bil imenovan, razšel in se približal NSi, še piše portal, ki dodaja, da naj bi bil Behin po neuradnih informacijah generalnemu direktorju URSZR Darku Butu precej bolj po godu kot Šestan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • sandi76 09:06 25.oktober 2020.

    Ljudje, kaj če bi enkrat razbremenili še to vlado ?

  • Friderik1950 07:59 25.oktober 2020.

    Jebenti, to je fajn, da tu pa tam koga 'razbremenijo', da človek sploh vidi, koliko raznih uradov, pa centrov, pa sekretariatov, pa direktorjev bdi nad nami ubogimi Slovenčeki, ker če teh informacij nimaš, dobiš vtis, da je vse zblojeno.

  • tlacan 22:04 24.oktober 2020.

    Žalostno je, ko se mora stroka umakniti "politiki". tako v državi, kot v podjetjih. Nastradali pa bodo tisti, ki podpirajo taka dejanja. Mogoče pa si kaj boljšega niti ne zaslužijo.