Slovenija
43 ogledov

Sestra ne zmore vsega

zdravstveni dom Žurnal24 main
Telefonsko naročanje. Uvesti bi bilo treba prostovoljce, pravi varuh.

"Saj ne vem, ali se kdo iz nas ne dela norca. Ker več dni nihče v zdravstvenem domu (ZD) ni dvignil slušalke, sem se moral odpeljati do ambulante, tam pa me je medicinska sestra okarala, ker se nisem naročil po telefonu," nas je razburjen v uredništvo poklical M. Jusifovič iz Maribora.

Skrb za pacienta in telefon

Da se pacienti velikokrat jezijo zaradi nemogočega naročanja po telefonu, so nam potrdili tudi v ZD Adolfa Drolca Maribor. "Pacienti nas pogosto opozarjajo, da težko vzpostavijo stik za naročanje prek telefona. Tega se zavedamo tudi sami, saj ena medicinska sestra v ordinacijskem času istočasno opravlja neposredno zdravstveno nego pacienta, ki je v obravnavi, sprejema telefonske klice za informacije, ki so lahko le tehnične ali administrativne narave, po telefonu daje zdravstvene nasvete, najpogosteje pa po telefonu naroča paciente," so pojasnili na upravi ZD Adolfa Drolca ter dodali, da je del in birokracije, ki jih mora opraviti medicinska sestra še več.

Tudi France Prosnik, varuh bolnikovih pravic, je povedal, da ima kar nekaj pritožb glede telefonskega naročanja, in dodal: "Uvesti bi bilo treba prostovoljce, ki bi se oglašali na telefon in naročali paciente."

Komentarjev 13
  • Žurnalček 08:14 03.marec 2013.

    O čemu sploh govorite. V LJ ZD sploh ne morem do svojega zdravnika , če se en dan prej ne naročim PRI SESTRI MOJEGA izbranega zdravnika.O kakšnih volonterjih tle fantazirate ?

  • Branko Brzin 00:31 03.marec 2013.

    več delam več imajo drugi.

  • mph 00:07 03.marec 2013.

    Ne samo to, s prostovoljstvom najbolj mahajo taki, ki samo prav gotovo niso kaj takega že počeli.