Slovenija
16 ogledov

Sever proti sporazumu

Jesenice. (Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Najvišja volilna udeležba je bila v Škofji Loki, najnižja na Jesenicah, če gledamo povprečje volilnih okrajev.

 

Na Jesenicah je bil tudi zaplet, kajti očitno so imele volilne komisije napačne podatke o predčasnem glasovanju nekaterih volivcev. "Povsem prijazno so mi na volišču povedali, da sva že predčasno volila, čeprav nisva bila podpisana v imeniku, tako da mi niso dovolili voliti," pravi Janko Rabič in dodaja, da se je podobno zgodilo tudi njegovi hčerki, zato bo danes od občinske komisije zahteval pojasnila.

Glasovati ne bo mogel

Kot pojasnjujejo na državni volilni komisiji, Rabiču komisija ne sme dovoliti voliti, če je v rubriki opombe označeno, da bo glasoval na drugačen način. "V takšnem primeru mora podati izjavo na volišču, da ni mogel voliti, s tem pa se pozneje ukvarja državna volilna komisija," pravijo.

Živahno v Kranju

Dopoldne je bilo po kranjskih voliščih čutiti vrvež kot že dolgo ne. Ljudje so referendum vzeli resno, na voliščih so se ustavljali na poti na izlete, rekreacijo in druge dejavnosti. "Zdi se mi, da lahko vprašanje meje počaka. Naj Hrvati sprejmejo naše zahteve, če hočejo v Evropsko unijo. Veliko svoje zemlje smo že izgubili, zdaj imamo še možnost ubraniti, kar je naše," svoj glas proti pojasnjuje Katja Umek. Nasprotno meni Hamdija Muratagič: "Sem za. Prepričan sem, da z arbitražo dostopa do morja ne bomo izgubili, je pa tudi čas, da se vprašanje meje reši."

Zakaj ne?

Številni Gorenjci, s katerimi smo se pogovarjali pred referendumom, so se odločili, da se ga ne bodo udeležili. Kot razlog pa so večinoma navajali, da sploh ne vedo, za kaj na tem referendumu gre. Mnogi, ki so glasovali, pa so se odločali na podlagi javnega mnenja.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.