Slovenija
86 ogledov

Sevnica bi spet imela radio

Z oddajnega mesta na Lisci na nekdanjih frekvencah lokalnega Radia Sevnica igra Žurnal24 main
Radio Sevnica. Kam sta izginila oprema in frekvenca? Je možen vnovičen zagon?
Predlagam, da občina znova vzpostavi pogoje za delovanje Radia Sevnica.
Breda Drenek Sotošek

"Občina ima v Radiu Sevnica 25-odstotni poslovni delež, ta pa ji ne omogoča sprejemanja samostojnih odločitev," je v odgovoru občinski svetnici Bredi Drenek Sotošek na pobudo za vnovičen zagon Radia Sevnica odgovoril direktor občinske uprave Zvone Košmerl.

Radio Sevnica
Nekoč in danes
. "V skladu s sklepi občinskega sveta se je radio leta 2000 preoblikoval v gospodarsko družbo z omejeno odgovornostjo, ustanovitelji oziroma družbeniki novega podjetja pa so bili poleg Občine Sevnica Radio Brežice, ki je večinski lastnik, Radio Morje in Tehniška založba Slovenije," pojasnjujejo na občini.

Drenek Sotoškovo namreč zanima, zakaj občani na frekvencah 96,7 in 105,4 megaherca že nekaj let ne morejo poslušati lokalnega radijskega programa. "Prav tako me zanima, kaj se je zgodilo z radijsko opremo in glasbenim arhivom, kdo je odločitev sprejel in za kolikšen odškodninski znesek glede na to, da vemo, kako drage so radijske frekvence in kako težko jih je dobiti," je dodala.

"Radio je tržna dejavnost"
"Radio je gospodarska, to je tržna in komercialna dejavnost in ne javna služba," so Drenek Sotoškovi odgovorili z občine. Glede na poslovni delež, ki ne omogoča vpliva na poslovno politiko radia, na Občini Sevnica menijo, da kakršnokoli dodatno vlaganje v delovanje radia ni smiselno in ekonomsko sprejemljivo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.