Slovenija
2016 ogledov

Seznam rdečih držav raste, tudi Hrvati zabeležili rekord

Covid-19 Profimedia
S porastom okužb in več smrtnimi žrtvami se soočajo tudi drugod po Evropi. Seznam rdečih držav raste.

Vlada zaradi poslabšanih epidemioloških razmer v drugih državah spreminja seznam rdečih in zelenih držav. Odlok bo začel veljati v ponedeljek.

Z odlokom je vlada skrčila seznam zelenih, torej epidemiološko varnih držav ali administrativnih enot držav, iz katerih je mogoč vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu. Na njem tako ni več Srbije, med zelenimi državami ostajajo le še Avstralija, Nova Zelandija in Urugvaj.

Razširil pa se je seznam rdečih držav oziroma regij. Na njem je tako po novem celotna Avstrija, razen avstrijske Koroške. Na rdečem seznamu se je znašlo tudi več predelov Italije, ki je bila doslej v celoti oranžna. Med 14 rdečimi italijanskimi deželami so tudi Furlanija-Julijska krajina ob meji s Slovenijo, Veneto in druge severnoitalijanske dežele.

Doslej šestim hrvaškim administrativnim enotam se je na rdečem seznamu pridružilo še osem županij, med katerimi je tudi zagrebška vključno z mestom Zagreb. Istra in Primorsko-goranska županija, ki pokriva območje Kvarnerja in Gorskega Kotarja, pa za zdaj še ostajata oranžni.

Na rdečem seznamu sta tudi obe madžarski regiji ob meji s Slovenijo, poleg teh pa še 14 regij v tej državi, vključno z Budimpešto.

Prav tako so na rdečem seznamu celotna Francija, Irska, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Romunija, Slovaška, Španija (razen administrativne enote Kanarski otoki), Švica in Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske. Na rdeči seznam so na novo dodane tudi Gruzija, Jordanija in Tunizija, z njega pa je črtana Namibija.

Zdravje Infektologinja: Spoštljivo verjemite zgodbam, na ventilatorju 39. letni moški

Hrvati zabeležili nov rekord

Slovenska južna soseda je sicer v zadnjih 24 urah zabeležilia 2242 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu doslej, je danes sporočil hrvaški nacionalni štab civilne zaščite. Umrlo je še 16 bolnikov s covidom-19, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu opravili 8087 testiranj na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 2242 ljudi. Skupaj so doslej potrdili 33.959 okužb. Umrlo je 429 covidnih bolnikov, od tega 16 v zadnjem dnevu.

Največ novih primerov so znova potrdili v Zagrebu, in sicer 798, kažejo podatki lokalnih oblasti.

covid-19 Izpoved Zdravje "Kaj za vraga bi rabil pacient v tej sobi, saj si že vse naredil ..."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 18:17 24.oktober 2020.

    Zelo sem vam hvaležen, da je AU na zelenem, ker mi ne moremo k vam, vi k nam tudi ne tako, da nekaj bo treba tu urediti. Da se preko Taiwana, Indonezije in Japonske.

  • Mesija 13:46 24.oktober 2020.

    Rastejo tudi svetovne tožbe proti elitam.

  • lulibuc 13:33 24.oktober 2020.

    Raste tudi teror in bo vse dotlej, dokler jih ne bo zadela roka pravice, ki se že dviga nad temi fašisti in globalnimi mafijci. https://www.youtube.com/watch?v=S3YQ32t8Cqw