Slovenija
14284 ogledov

Silovito je počilo: umrl 51-letni voznik, še trije hudo poškodovani

prometna nesreča Profimedia
Nova tragična nesreča na slovenskih cestah, končalo se je s smrtjo 51-letnega voznika.

V prometni nesreči, ki se je v četrtek nekaj po 22. uri zgodila zunaj naselja Velika Pirešica, je umrl 51-letni voznik, tri osebe so se hudo poškodovale, ena pa lažje. Nesrečo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil 36-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Velike Pirešice proti Arji vasi.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je 36-letni voznik v desnem preglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v osebno vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljal 51-letni voznik. Vozilo povzročitelja je nato odbilo še v osebno vozilo 30-letnega voznika, ki je prav tako pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

Zaradi posledic prometne nesreče je 51-letni voznik na kraju umrl, njegova sopotnika, stara 73 in 79 let, sta se v trčenju huje poškodovala. V trčenju se je huje poškodoval tudi 36-letni povzročitelj prometne nesreče, lažje pa je bil poškodovan 30-letni voznik.

Letos je v prometnih nesrečah na območju policijske uprave Celje umrlo 10 ljudi, lani v enakem obdobju 15, so navedli.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 01:24 28.oktober 2023.

    Res se človek vpraša kaj se dogaja v glavah povzročiteljev hudih nesreč na tako banalen način, kot je vožnja na nasprotni vozni pas v preglednem ovinku. Kaj takega se lahko zgodi le ob nenadni kapi voznika , samo to so ...prikaži več zelo redki slučaju. Res bi morda bilo potrebno , da se preverja sposobnost voznikov , ne glede na starost , oziroma ob vsakem hujšem prekršku , ki ga naredi voznik , če ga ujame pri tem policija.

  • rd2dmk2 17:56 27.oktober 2023.

    no ni nikjer nobenga komentarja da je treba vsem 36 letnikom vzet izpit in jih poslat na izpitno vožnjo in zdravniški pregled ? aja to je samo za 60 letnik plus, ko povzročijo nesrečo.