Slovenija
56 ogledov

Silvestrovo bo jasno in mrzlo, po novem letu morda sneg

sneg Žurnal24 main
"Že to noč lahko pade nekaj snežink, a o resnem snegu še ne moremo govoriti," pravi Brane Gregorčič. Silvestrska noč bo jasna in mrzla, v začetku novega leta pa morda lahko pričakujemo tudi pravo snežno odejo. Zapade lahko od nič do deset cm ali pa še precej več snega.

"To noč lahko pade nekaj snežink na območju med Pohorjem in Kočevjem, a resnega sneženja ne bo," pravi Brane Gregorčič, dežurni prognostik iz Agencije za okolje. "Čez dan bo gotovo vse skopnelo."

Jutri se bo postopno zjasnilo, najkasneje v južnih krajih. "Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja," je zapisano na spletni strani Arso. "Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, ob morju do 4, najvišje dnevne od 3 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija."

Za silvestrovo jasno in mrzlo

V petek in soboto bo večinoma jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla, snega ne bo. "Do prvega januarja bo jasno in mrzlo," napoveduje Gregorčič. Takšna bo tudi silvestrska noč, zato bodo zagotovo veseli ljubitelji ognjemetov, ki se bodo zaradi jasnine lepo videli. A potrebno se bo toplo obleči. "Med -4 do -8 stopinj Celzija bo, na obali okoli O," o temperaturah za silvestrsko noč pravi Gregorčič.

V nedeljo bodo naši kraji še v območju visokega zračnega tlaka s toplim zrakom v višinah in s temperaturnim obratom, nato pa bo anticiklon oslabel. 

Po novem letu sneg

"Že 2. januarja se bo ciklon nad Sredozemljem začel poglabljati. Med 2. in 3. januarjem bi lahko bili izpolnjeni pogoji za sneženje," razlaga Gregorčič. Koliko snega dejansko lahko zapade je ta hip še preuranjeno govoriti, od nič centimetrov do deset centimetrov ali pa še celo precej več ga lahko zapade. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Ferluci 17:51 29.december 2016.

    Pozimi bo snežilo? Zanimivo...

  • slajan 17:26 28.december 2016.

    Zapade lahko od 0 do 10 cm snega ali pa še več. Odlična napoved - jaz mislim da lahko zapde od 0 do 150 cm ali še več.

  • Bozidar.Frelih 17:25 28.december 2016.

    Zapade lahko od nič do deset cm ali pa še precej več snega. Kot ponavadi bo napoved točna na dve decimalki.