Slovenija
0 ogledov

Silvestrski dež bo polnil žepe gostincev

Kljub zabavi ob dežniku ne pričakujemo nič manjšega obiska, pravi Petra Stušek z Žurnal24 main
Deževno. Na silvestrski večer nas čakajo visoke temperature in dež. Zabava. V lokale bo dež prignal več gostov in policije.

"Za zdaj kaže, da bodo na silvestrski večer padavine po vsej državi," je povedal prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko. Ponoči bodo po njegovi napovedi padavine ponehale ali oslabele, ker pa bodo temperature nad ničlo, snega ni pričakovati.

Zaradi padavin se bodo letos ognjemeti videli nekoliko slabše.
Andrej Pečenko, Arso

Niti slabo vreme pa očitno ne bo preprečilo silvestrovanja na prostem, ki se bo v prestolnici odvijalo na štirih prizoriščih. "Lahko da se bo, sploh zaradi zadnjih poplav, na prostem zabaval kakšen obiskovalec manj. Tudi prejšnja leta je bilo za silvestrovo slabše vreme in bolj mraz, pa je bilo silvestrovanje na prostem kljub temu zelo obiskano. Zato drastično manjšega obiska ljubljanske zabave na prostem ne pričakujemo," pojasnjuje Petra Stušek z ljubljanskega zavoda za turizem.

Ognjemet ne tako lep

Po oceni Pečenka na silvestrski večer ne bo mraza – temperature bodo od pet do sedem stopinj Celzija. Kakšnih večjih regijskih razlik v vremenu v četrtek zvečer ne pričakuje: "Težko bi rekel, da ne bo nikjer padavin."

"Načrtovati silvestrovo na prostem ni nikoli slabo, samo pripraviti se je treba tudi na dež,"
je dejal Pečenko in dodal, da se bodo zaradi padavin ognjemeti videli nekoliko slabše.

Prej v lokal
"Verjamem, da bo marsikoga prav slabo vreme prignalo na zabavo v lokal. Zagotovo pa bo večina, ki je načrtovala silvestrovanje na naši zabavi, zaradi dežja v lokal prišla prej in ostala dlje," napoveduje Maša Arko, vodja ljubljanskega lokala Top & Eat, kjer so danes prodali zadnjo mizo za silvestrsko 12-urno zabavo.

Zelo zimsko za silvestrski večer verjetno ne bo.
Andrej Pečenko, Arso

Morebitna bolj obiskana silvestrovanja v lokalih pa očitno utegnejo nadzorovati tudi policisti, ki napovedujejo, da "bodo opravljali nadzore točenja alkohola vinjenim in mladoletnim osebam ter nadzore uporabe pirotehničnih sredstev, in sicer glede na varnostne ocene". Policisti so obiskovalce ljubljanskih lokalov nenapovedano preverjali že prejšnji konec tedna.

Tako Arkovi kot Renatu Rožmanu, vodji lokala Ultra, kjer se bo zadnjo noč v letu odvijala jugonostalgična zabava, se zdijo policijski obhodi silvestrovanj v lokalih smiselni. "Že zaradi sobotne eksplozije petarde v murskosoboškem lokalu in štirih poškodovanih gostov je prav, da tudi policijska navzočnost ljudem odvzame pogum za prinašanje pirotehnike v lokale," je povedala Arkova. Omenjenih zabav pa ne bo varovalo več varnostnikov lokala kot po navadi. "Še preden lokal odpremo, ga preiščemo, obiskovalcem pa na vhodu varnostniki poberejo vsa nevarna sredstva," je dodala Rožmanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.