Slovenija
122 ogledov

Simič napovedal tožbo

sport 05.11.10 Ivan Simic, predsednik nzs, tk nzs, foto: nik rovan Nik Rovan
Srbski mediji nekdanjemu prvemu možu slovenske davčne uprave, ki zdaj to delo opravlja v Srbiji, očitajo izmikanje plačevanju davkov.

 

Prvi mož srbske davčne uprave Ivan Simič se je odzval na navedbe časnika Alo, proti kateremu je že napovedal tožbo, poroča spletni portal B92. 

Portal povzema sporočilo za javnost, v katerem je Simič, ki je vodil tudi slovensko davčno upravo, napovedal možnost, da odstopi s svojega položaja v Srbiji. V sporočilu je zapisal, da zaradi tabloidov očitno ne more niti nekdo, ki ni prekršil zakonov ali deloval neetično, učinkovito opravljati svojega posla. Napovedal je, da bo na očitke odgovoril z dokumenti na tiskovni konferenci.

Časnik Alo je sicer poročal, da se Simič izmika plačevanju davkov za svoja podjetja, ki jih je namesto v Sloveniji ali v Srbiji ustanovil v davčnih oazah na Cipru in na britanskih Deviških otokih. Navajajo, da ima v oazah tri podjetja oziroma holdinge, za eno od njih izrecno pravijo, da sploh nima zaposlenih.

V sporočilu, ki so ga v Simičevem imenu poslali iz srbske davčne uprave, poudarjajo, da sama registracija podjetij na Cipru in Deviških otokih še ne pomeni, da ne plačujejo davkov. "Vse dividende, ki so mi bile izplačane, so bile prijavljene Davčni upravi Republike Slovenije, v Sloveniji je bil na to tudi plačan davek," v sporočilu zatrjuje  Simič, ki na naše telefonske klice ni odgovoril. V sporočilu je sicer dodal še, da lastništva teh podjetij ni nikoli skrival in je to pravočasno prijavil tudi srbski agenciji za boj proti korupciji. Pravi, da je ta ugotovila, da kljub lastništvu podjetij ni nobenih zakonskih zadržkov ali nasprotja interesov, zaradi katerih Simič ne bi smel opravljati poslov vršilca dolžnosti direktorja davčne uprave v Srbiji.

Komentarjev 5
  • zztop 21:22 29.julij 2013.

    1111- sam tolk,- v zapor ne bo šu. Saj ima ta Srbin slovenački pasport , ko Tošič in še levo krilo igra ! Ni šans da gre v čuzo, a ti to ni jasn kot beli dan? Pri ns je ...prikaži več politički bio na pravi ovoga NE na desnoj , na pravi LJEVI strani i bio direktor Iskre i Dursov stručnjak, kako naj on ide u čuzo, bre, jesi ti normalan, al ne razumeš kva dogaja pr nas bre, nje?

  • dragec 17:55 29.julij 2013.

    baraba, spizdil v Srbijo, da uporablja trule davčne metode iz Slovenije

  • jezero 17:37 29.julij 2013.

    Hitro bo odšel iz balkanske Srbije, saj ve, da s slovenskimi lopovščinami tam lahko zelo hitro potegne kratko.Srbi nas učijo morale in zakonitosti.