Slovenija
12632 ogledov

Simič sporočil, da ima nov posel in presenetil vse

Vlada Ivan Simič Vlada RS
Bivši direktor Finančne uprave Republike Slovenije Ivan Simič se podaja v posel na zdravstvenem področju.

"Januarja odpiramo majhen medicinski center z blagovno znamko Crystal. Verjetno se sprašujete, kaj mi je, da se kot davčni svetovalec podajam na področje zdravstva. Odgovor je dokaj enostaven. Gre za nov izziv. Tako kot je bil v zadnjih dveh letih izziv, da sem tretjič postal direktor finančne uprave, da sem prevzel vodenje strateškega sveta za debirokratizacijo, tako je izziv medicinski center. Upam, da bo vse v redu in da bo medicinski center dosegel svoj namen," je na svojem blogu sporočil Ivan Simič, nekdanji direktor Finančne uprave RS in večinski lastnik podjetja Simič & partnerji, davčno svetovanje d.o.o. 

In s čim se bodo v njegovem medicinskem centru pravzaprav ukvarjali? "Začeli bomo zelo postopoma, najprej z estetiko, potem bomo dodajali druge zadeve. Naš cilj je postopoma zaposliti zdravnike. Začenjamo pa počasi, kot najemnik ambulant v Dunajskih kristalih," je za časopis Delo povedal Simič. Na vprašanje novinarskih kolegov, kje bodo našli zdravnike, ki pri nas množično zapuščajo zdravstvene ustanove, je bil Simič skop z odgovorom: "Znašli se bomo."  Iz javnega registra je razvidno, da je podjetje Crystal registriral septembra, sicer še ugotavljajo kolegi z Dela.

Komentarjev 15
  • Naklonsky 16:11 29.december 2022.

    Tip je pač sposoben. Vedno mu je uspevalo, zato ni razloga, da mu ne bi tudi sedaj. Da, je pa kar nekaj zavisti med nesposobnimi levaki, ki ne razumejo kaj pomeni delo, še manj pa kaj sploh je tržno gospodarstvo!

  • Avatar Leon
    Leon 15:45 29.december 2022.

    V času Covid so zrasle zasebne ambulante po vsej Sloveniji . To je primer za finančne inšpektorje ,ki bodo ugotovili lastništvo teh objektov in preverili izvor financ . Znani so posamezniki ,ki so vlagali denar gradnjo objektov podobno kot Simič .

  • bobubob 15:25 29.december 2022.

    Na vsak način bo tam večji red in manj korupcije kot v 'javnem' zdravstvu - posledično pa bodo tudi konkurenčnejši. Ravno zato pa bo treba sprejeti zakonodajo, ki bo taka družbi (alias socializmu) sovražna dejanja neodgovornih podjetnikov v kali zatrla ...prikaži veča - vse le zato, da bomo živeli še lepše....bo imel za povedati kak Mesec.