Slovenija
5 ogledov

Simič vložil številne tožbe

Ivan Simič bo v naslednjih dneh vložil odškodninske tožbe tudi proti medijem. Žurnal24 main
Generalni direktor Dursa Ivan Simič je vložil štiri civilne odškodninske tožbe v skupni vrednosti 16.000 evrov.

Generalni direktor Davčne uprave RS (Durs) Ivan Simič je prejšnji teden vložil štiri civilne odškodninske tožbe v skupni vrednosti 16.000 evrov, ta torek pa še eno zahtevo za začasno odredbo. Za to se je odločil zaradi neresničnih izjav dveh poslancev, nekdanjega direktorja Dursa ter dveh davčnih inšpektorjev. Hkrati pa želi tudi oprati svoje ime ter jim dati možnost, da svoje navedbe dokažejo na sodišču.

Najbolj znan spor s Perićem

Đorđe Perić bo moral na sodišče zaradi spora s Simičem v primeru Zavrl.

 
Simič je tako vložil tožbe proti nekdanjemu generalnemu direktorju Dursa Stojanu Grilju , poslancema Milanu M. Cviklu in Bredi Pečan ter davčnemu inšpektorju Janezu Vrhuncu . Pozivu na sodišče pa se ne bo mogel izogniti niti davčni inšpektor Đorđe Perić , ki je v javnosti postal najbolj znan zaradi primera Zavrl. Tu je do Simičevega spora s Perićem prišlo po tem, ko je davčni inšpektor, ki je vodil postopek zoper Domna Zavrla glede domnevne utaje davkov, spomladi ostal brez službe. Pozneje je bil suspendiran še zaradi nekega drugega prestopka, vladna kadrovska komisija pa je junija ugodila Perićevi pritožbi in odločila, da se vrne v službo.

Simič bo vložil še pet tožb
  
Sicer pa bo Simič v prihodnjih dneh vložil še pet tožb. Te se bodo nanašale tudi na Perića in na druge štiri medije, med katerimi so tudi časopis Dnevnik in spletna stran Vest.si. Prav zaradi številnih medijskih afer naj bi generalni direktor Dursa že nekaj časa razmišljal tudi o odstopu. Ali se bo za to zares odločil, pa naj bi sporočil do oktobra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.