Slovenija
334 ogledov

Simona Dimic postala generalna sekretarka Konjeniške zveze Slovenije

Simona Dimic Saša Despot
Simona Dimic, ki se je julija zaposlila v odvetniški pisarni Čeferin, je na predlog sodelavca in bivšega odvetnika, postala generalna sekretarka Konjeniške zveze Slovenije.

Simona Dimic, nekdanja vodja kabineta nekdanjega predsednika vlade Boruta Pahorja, je postala generalna sekretarka Konjeniške zveze Slovenije. Na to mesto jo je predlagal njen odvetnik Jožef Klavdij Novak, ki je vodenje Konjeniške zveze Slovenije prevzel prejšnji teden. Upravni odbor je predlog potrdil.

Simona Dimic | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Klavdij Novak dela v odvetniški pisarni Čeferin, Dimičevo pa je zastopal v tožbi proti državi, ko je zaradi nepravilnosti pri financiranju obnove hiše v Murglah odstopila s položaja vodje kabineta. Čeprav se je za odstop odločila sama, je zahtevala odpravnino v višini treh nadomestil plače. S tožbo sta Dimičeva in Novak uspela.

Od julija letos je Dimičeva v odvetniški pisarni Čeferin tudi zaposlena.

"Predlagal sem nekoga, ki ga poznam, s katerim lahko delam in mu zaupam," pravi predsednik konjeniške zveze Novak. Simona Dimic bo funkcijo sekretarke opravljala pogodbeno. Konjeniško zvezo Slovenije bo predstavljala pri Olimpijskem komiteju Slovenije, kjer ima zveza dva glasova, pripravljala bo razpise in pridobivala sponzorje ter se ukvarjala z marketinškimi dejavnostmi. Kakšno bo njeno plačilo, Novak še ne ve, ker kot pravi, o tem še ni razmišljal. Prav tako ne ve, kakšna so bila izplačila prejšnjim sekretarjem, saj "primopredaje poslov še niso izvedli".

Dobila 700 tisoč evrov kredita

hi%C5%A1a Simona Dimic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Zaradi afere s kreditom, ki ga je Dimičeva dobila za obnovo hiše v Murglah, je v kazenskem postopku že šest ljudi. Po informacijah Pop TV je specializirano državno tožilstvo vložilo obtožnice tudi zoper tri nekdanje člane uprave NLB, neuradno gre za Draška Veselinoviča, Mateja Narata in Mirana Vičiča.  

Hišo naj bi leta 2009 kupila za pol milijona evrov. Za nakup in prenovo naj bi  Dimičeva in njen partner  pri Novi Ljubljanski banki (NLB) najela dva kredita po 350.000 evrov . 

Simona Dimic, rotarijski ples, Robert Horvat | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Zaradi sporne obnove hiše je obtožnica sicer že doletela nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak, njenega sodelavca Mateja Košiča ter partnerja Dimičeve Romana Horvata.

Z domnevno spornim kreditom se je ukvarjala tudi protikorupcijska komisija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • Zvonko Ušaj 04:16 30.november 2015.

    Konjeniška zveza, je po definiciji zveza dveh konjev, ali dveh kobil. No Dimićeva je nekje v mes? Takoj na referendum: ZA konje gospe Zevnikove gre!

  • Margity Tedea 18:35 12.september 2015.

    Hja. Konji pač ne morejo protestirati, če jih generalno sekretira moralno sporna oseba. Ljudje, ki bodo delali z njo, pa očitno tudi nimajo nič proti. Očitno so sorodne mentatilete.

  • Senior 16:48 11.september 2015.

    V roke tudi šnejfajerco!!!!!