Slovenija
32 ogledov

Simoneti je odstopil

DUTB Anže Petkovšek
Marko Simoneti je danes odstopil z mesta predsednika in člana upravnega odbora DUTB.

Ne glede na to, da so poročila o poslovanju DUTB in nadzoru pozitivna ter da pri izplačilih prejemkov doslej niso bila ugotovljena neskladja z veljavnimi predpisi, je ugotovil, da nima več zaupanja vseh članov vlade, je sporočil po današnji seji vlade.

Vlada je danes kot skupščina Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) obravnavala več poročil v zvezi z DUTB, med drugim o poslovanju v letu 2015 in prvem polletju letos ter o prejemkih v DUTB in v družbah v njeni lasti.

"Ne glede na pozitivne ocene teh poročil in ugotovitve pristojnih ministrstev, da pri izplačilih prejemkov doslej niso bila ugotovljena neskladja z veljavnimi predpisi, sem kot predsednik upravnega odbora dokončno spoznal, da osebno ne uživam več tistega minimalnega zaupanja s strani vseh članov vlade, ki je potrebno za uspešno opravljanje te zahtevne funkcije," je v izjavi zapisal Simoneti. "S ciljem, da se čimprej zagotovijo stabilni pogoji za še boljše delovanje DUTB v prihodnjem obdobju, sem vlado na seji obvestil o svojem odstopu."

dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 2
  • Plavi-mil 09:43 28.oktober 2016.

    Pa ima C(m)erar spet problem, on ga je podprl, mu brezpogojno še naprej zaupal, Simoneti ga je pa podlo izdal in izstopil, ubogi.

  • mokmelk 21:57 27.oktober 2016.

    Ne, odstopil si zato, ker si izgubil vso kredibilnost, čeprav si sposoben strokovnjak, medtem ko je DUTB zapravila vso svojo legitimnost praktično že ob svojem nastanku.