Slovenija
22 ogledov

Sindikalisti odvažajo avtomobile

Stavka, parkiranje Bralka
Stavka v Ljubljani. Stanovalcem bodo odpeljali avtomobile. Štrukelj: Imamo dovoljenja.

"Zaradi stavke moramo premikati avtomobile, sicer nam jih bodo sindikalisti sami odpeljali," se hudujejo prebivalci ožjega središča v Ljubljani, kjer jih je presenetil plakat s podpisom in žigom Sindikata vzgoje, kulture, izobraževanja in kulture (Sviz).

Na plakatu je zapisano, naj stanovalci zaradi shoda sindikatov ob današnji stavki javnega sektorja umaknejo avtomobile, sicer bo sindikat sam naročil odvoz na svoje stroške.

Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sviza, je za Žurnal24 pojasnil, da so se za ta poziv odločili iz želje, da imovina stanovalcev med pohodom večtisočglave množice ne bi bila poškodovana. Kot dodaja, bodo odpeljane avtomobile kasneje na lastne stroške tudi vrnili, zagotavlja pa, da imajo vsa potrebna dovoljenja za odstranitev vozil. To so za Žurnal24 potrdili tudi na Mestni občini Ljubljana.

Več o stavki:

Hrup v igralnici enak gasilskim sirenam

Vizjak gasilcem: Vi kar stavkajte

Javni uslužbenci odložili delo

Policisti: Delati moramo na črno

Ne stavkate? Ne smete na pogajanja!

 

Komentarjev 6
  • raviotar 13:33 18.april 2012.

    V nemčiji sindikat pomeni nekaj čisto drugega kot pri nas. Tole ni niti senca od črke s. prvo delajo galamo, pol se pa kao pogodijo za ljudstvo z nekimi drobtinicami, v bistvu pa od zadaj za hrbtom sklenejo pakt "s sovražnikom".

  • babi 12:07 18.april 2012.

    Brez skrbi, javni sektor je prelen, da bi bil na cesti poln delovni čas....večina jih bo zbrisala po nakupih in domov....avtomobili niso ogroženi....

  • francek 11:51 18.april 2012.

    A TO POMENI, DA NEMČIJA NI PRAVNA DRŽAVA, KER TAM SINDIKAT PLAČUJE STAVKE. SODIŠČA PA VEMO KAKŠNA IMAMO SODNI ZAOSTANKI, ZASTARANJA POSTOPKOV.................................