Slovenija
1345 ogledov

Sindikati vladi dajejo teden dni

stavka SVIZ Anže Petkovšek Stavka sindikata vzgoje in izobraževanja SVIZ pred vlado.
Sindikati menijo, da bi bilo neodgovorno od vlade, da bi naslednikom prepustila odpravo anomalij, ki jih je povzročila sama.

V koordinaciji stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja, ki jo vodi Jakob Počivavšek, vladi za odločanje o sklenitvi dogovora z njimi dajejo teden dni časa. V nasprotnem primeru bodo s svojimi aktivnostmi poskrbeli, "da bo vprašanje plač delavcev v Republiki Sloveniji in spoštovanje dogovorjenega postalo osrednja tema v volilni kampanji".

Sindikati: Cerarjev odstop ničesar ne spremeni

Sindikati javnega sektorja zavračajo stališče vlade, da se pogajanja ne morejo nadaljevati, ker bi bilo glede na dejstvo, da bo vlada s torkom začela opravljati tekoče posle, neodgovorno, da bi zadnji dan sklepala dogovore, ki bi imeli posledice za javne finance.

"Prepričani smo, da je neodgovorno, da vlada naslednji vladi prepušča odpravo anomalij, ki jih je z neodgovornimi odločitvami sama povzročila, tudi na delovnih mestih tistih z nižjimi plačami, po tistem, ko je plače močno izboljšala zdravnikom, direktorjem in ravnateljem," so zapisali v koordinaciji.

Branimir Štrukelj Sindikati Slovenija Višje plače splavale po vodi

Odstop predsednika vlade Mira Cerarja po njihovem prepričanju glede na čas do rednih ali izrednih parlamentarnih volitev in glede na stanje v pogajanjih ničesar ni spremenil z vidika sklenitve dogovora s sindikati javnega sektorja in z vidika odgovornosti vlade, da izpolni svoje zaveze do javnih uslužbencev.

Hkrati so prepričani, da ne le da pogajanja o razreševanju stavkovnih zahtev sodijo med tekoče posle, temveč bi si vlada glede na možne posledice stavkovnih aktivnosti tudi v času opravljanja tekočih poslov morala prizadevati doseči dogovor s stavkajočimi sindikati.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 00:30 20.marec 2018.

    In to je neki vodja in kurac.Pičko stisne in pusti da gre vse v kaos.Bravo Cerar,pokazal si da nisi sposoben ama za nič.Teli novopečeni politiki so kot muhe enodnevnice ,niso vredni zaupanja.

  • Nogo Bozo 20:28 19.marec 2018.

    Jahhhh..Lahko pričakujemo poziv sindikatov, da se SMC enostavno pokoplje, se ne voli nobenega od sedanjih posl(r)ancev SMC in nobenega od dvoživk, ki bodo prebegnili drugam...Tako kot so zavlačevali ta pogajanja se še ni zgodilo, vse z namenom prihraniti denar za elite......

  • McClain 18:19 19.marec 2018.

    učitelji, Štrukelj vas je nategnil v glavo, z malo pameti bi podpisal sporazum, po katerem bi imeli vsi po cca 100 evrov višje plače. Zdaj pa seštevajte mesece koliko boste fafnili. Za tago sfaljeno strategijo, bi ga morali odnest s ...prikaži več položaja, a ste zavedeni do amena, ded se pa masti na vaš račun. To je pa tudi vse kar počne.