Slovenija
67 ogledov

Sintal: Tatvino je načrtoval, del denarja je skril

MNZ je ustavil postopek začasnega odvzema licence družbi Sintal. Žurnal24 main
V Sintalu prepričani, da je zmanjkalo več kot milijon evrov in da nekdanji varnostnik ni deloval sam.

Robert Pistotnik, predsednik uprave Sintala, je za 24ur ob enih povedal, da Borut Hriberšek ni deloval iz obupa in da je tatvino načrtoval dlje časa.


Pistotnik je prepričan, da je Hriberšku nekdo pomagal. Denar, ki je bil deponiran v tujini, je po njegovem prepričanju deponirala neka tretja oseba in ne Hriberšek.

Razložil je, da je bilo po tatvini opravljeno komisijsko štetje denarja v prisotnosti večjega števila ljudi. Medtem ko je Hriberšek zatrdil, da je iz sefa ukradel približno 650 tisoč evrov, pa je Pistotnik prepričan, da je izginilo veliko več denarja, 1.034.000.

Navaja še, da naj bi bile v Avstriji pri nekem odvetniku tri velike škatle na ime Borut Hriberšek, ki pa jih tam ni deponiral Hriberšek, temveč neka tretja oseba. Pistotnik pravi, da to nekdanjega varnostnika postavlja na laž, saj je ta zatrjeval, da je ves denar v Nemčiji in da je deloval sam.

O tem, da je bil motiv za krajo finančna stiska, prvi mož Sintala močno dvomi. Kot razlago navaja, da si je Hriberšek pred kratkim kupil nov avto.

Tudi po drugi pritožbi ostaja v priporu

Hriberšek ostaja v 30 dnevnem priporu, saj je tudi po drugi pritožbi zunajsodni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani potrdil odločitev preiskovalne sodnice, ki je odredila enomesečni pripor. Kot je povedal Hriberškov odvetnik Boris Grobelnik, se bo takoj z zahtevo za varstvo zakonitosti zdaj obrnil na vrhovno sodišče.

Grobelnik je poudaril, da odločitev sodišča sicer spoštuje. Meni pa, da ni nobenega razloga za begosumnost, zaradi česar se je sodišče odločilo za pripor. "Saj se je sam javil," je dejal odvetnik.

Komentarjev 7
  • reider 20:05 24.april 2013.

    Da ne počim od smeha hahahaha-ne vejo kolko gnara majo-srečni vi.Jaz svoje pfenige po par krat preštejem,preden zavijem v trgovino ali bilo kam drugam.

  • albert 15:38 24.april 2013.

    Upam,da ti dobro zgledaš. Si poklican,da ocenjuješ druge??

  • rogixl 15:14 24.april 2013.

    Težek lopov tale ogabni debeluhar.