Slovenija
78 ogledov

Sinu povedal, zakaj je bil v zaporu

Janez Janša A. Z.
Janez Janša je v intervjuju za tednik Reporter dejal, da je svojemu sinu Črtomirju povedal, zakaj je bil v zaporu.

Prvak SDS Janez Janša je izpostavil, da je Črtomirju povedal resnico, zakaj sem bil v zaporu. Zato, ker je parkelj iz Murgel organiziral veliki pok, je v pogovoru za Reporter pojasnil Janša.

Na vprašanje, ali bi ga presenetilo, če bi ustavno sodišče zavrnilo pritožbi Toneta Krkoviča in Ivana Črnkoviča, Janša odgovarja, da to ni mogoče. "V tem primeru bi sodbe propadle na evropskem sodišču in bi bila to enako velika nesreča za slovensko sodstvo, kot če bi doma zavrnili vse pritožbe. Kako pa bi v Strasbourgu pojasnili, da je Krkovič ravnal nezakonito zgolj s tem, ker pozna Črnkoviča, po drugi strani pa Ropa in Grizolda, ki sta odgovorna za podpis znane obljube, da bo država brez razpisa kupila oklepnike od zasebnega podjetja Zdenka Pavčka, sploh preganjali niso," razmišlja Janša.

V intervjuju je med drugim spregovoril tudi o vladi Mira Cerarja, za katero pravi, da po prepričanju prvaka SDS ne bo zdržala in bomo imeli še ene predčasne volitve. Ta vlada po njegovi oceni ni sposobna izvesti resne reforme v državni porabi, zato ni mogoče pričakovati resnega razvojnega preboja.

Janša je kritičen tudi do razmer na politični desnici. "Del slovenskega volilnega telesa je s propagandnimi prijemi tako poškodovan, da se ga da vedno znova prinesti naokrog s kakim golobom iz Murgel. Desna sredina oziroma točneje rečeno demokratični pol slovenske politike pa nima nobenega od murgelskih vzvodov, ki lahko umetno napihnejo domet instant strank tik pred volitvami," pravi Janša.

Komentarjev 33
  • dragec 10:16 30.december 2014.

    JEBAL TE KOMUNIZEM, ZDAJ SE PREBUJAŠ IZ DOMOBRANCEV

  • dragec 10:15 30.december 2014.

    TI SI KRAVICA

  • dragec 10:14 30.december 2014.

    In, kdo je pobral te desusovce (mogoče so kaj dobili pri pokojnini), da hodijo po ulici in kričijo to zoprno besedo janša...janša..............jebemti, kako so ti starčki neumni, sedamdesetih let so kričali tito....tito..... (zelo podobno kričanje,a ne????