Slovenija
20 ogledov

Široke koalicije še ni izključil

Miro Cerar Anže Petkovšek
Miro Cerar je dejal, da možnost koalicijskega sodelovanja ostaja z vsemi povabljenimi strankami z izjemo ZL. Za predsednika DZ pa bodo predlagali Erjavca.

Pogovori s predstavniki strank so bili po besedah Mira Cerarja polni vsebine, nadaljevali pa jih bodo prihodnji teden. "Vse te stranke so za zdaj odprte pri možnosti, da pride do koalicijskega sporazuma, je pa do tja še dolga pot, ker je treba natančno iti skozi vse te vsebine in ugotoviti, ali se lahko v bistveni meri vendarle ujamemo," je  o nadaljnjem sodelovanju z DeSUS, SD, NSi in ZaAB dejal Cerar. 

Cerar je po zaključku sestankov dejal, da so pripombe "normalen del procesa". Od strank pričakuje pisne pripombe, na podlagi katerih bodo nadaljevali pogovore. DeSUS je do sedaj najbolj realno izrazila možnost vstopa v koalicijo. Danes so se dogovorili, da bodo za kandidata za predsednika DZ predlagali Karla Erjavca, ki je kandidaturo sprejel. 

Nalogo bodo opravili korektno 

O glasovanju glede potrditve poslanskih mandatov je po Cerarjevih besedah za zdaj še prehitro govoriti, saj se v zvezi s tem mora sestati še mandatno-volilna komisija. Kot še meni, bodo poslanci SMC, tako kot tudi ostali poslanci, korektno opravili svojo nalogo. Ob tem v SMC proučujejo pravne aspekte in Cerar je prepričan, da bo vse potekalo v skladu s pravnim redom in korektno.

Odločanje o morebitnem odvzemu mandata prvaku SDS Janezu Janši, ki prestaja dveletno zaporno kazen, sicer na petkovi ustanovni seji DZ za zdaj ni predvideno.

Po zaključenih pogovorih so svoje poglede predstavili tudi predstavniki strank, ki sodelujejo v koalicijskih pogajanjih. Več lahko preberete na spodnjih povezavah:

Komentarjev 3
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 09:39 30.julij 2014.

    Pojma nima,službo na vladi dobil zaradi mame,pa tudi v šoli ni blestel.Skratka, najebali smo.Tukaj tolk smrdi po Kučanu,da mi je slabo.

  • Žurnalček 08:32 30.julij 2014.

    Tale CERAR pa res ne ve kdo je bil kdo v zadnjih 12 letih v VLADI in kdo je najbolj kriv za tole polomijo . To je absolutno KAREL ERJAVEC , človek , ki je z svojim bitisanjem na položajih ...prikaži več v skoraj vseh ministrstvih , človek , ki je naredil z Patrio okoli 30.000.000 € direkte škode državi , človek , ki je zajebal ARBITRAŽNI sporazum in s tem pol Piranskega zaliva , zaradi neznanja ANGLEŠČINE in Slovenščine , čkovek , ki je ppodpiral vse vlade , ko so se enormno zadolževale , pri čemer je aktivno sodeloval, kajti od tega kupa denarja , je svojim penzionistima mazal oči o njegovi borbi za njih . RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR BARABA BELOSVETSKA , SPEL SE NAZAJ V BELGIJO , dal bog , da Slovenske meje nikoli nisi niti prestopil ! POLITIČNA PROSTITUTKA in s tem prostitutkom misli Cerar voditi državo in ga celo postaviti še za prd. DZ. Cerar , a si bil 20 let v tukini , pa ne veš kdo je RRRRRRRRRRRRRRRR, al resno misliš s tem belosvetskim hebivetrom !

  • jezero 07:20 30.julij 2014.

    Nsi ne bo šla v koalicijo. Njihov program je program Rovt.