Slovenija
26 ogledov

Šiškarji bodo brez parkirišč

"Nekdaj prijetna šišenska soseska je danes oropana vseh zelenih površin. Spremen Žurnal24 main
"MOL ni dala nobenega soglasja, saj ne gre za javno površino," so nam na vprašanje o tem ali so na MOL seznanjeni, da bodo Šiškarji od srede naprej ostali še brez parkirnih prostorov na Gotski ulici v Ljubljani.

Na MOL so nam pojasnili še, da po veljavnem Odloku o cestnoprometni ureditvi, MOL ureja parkirišča za stanovalce izključno tam, kjer so urejena območja za pešce in je zaradi tega preprečena uporaba lastnih parkirišč stanovalcev z območja.

Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet pa sicer ne ureja parkirišč za stanovalce po soseskah, so zapisali. "Ta bi moral urediti že investitor izgradnje soseske, sicer pa stanovalci sami, ker ne gre za javna parkirišča, ki so namenjena parkiranju vseh uporabnikov, temveč le tistih, za katere so bila zgrajena. Pogoj za izgradnjo stanovanjskega bloka je namreč tudi ureditev potrebnega (predpisanega) števila parkirnih prostorov za potrebe stanovalcev. Število potrebnih parkirnih mest pa določa OPN MOL."

Odgovora od lastnika ni

V soboto nam je namreč jezna bralka sporočila, da bodo od srede naprej prebivalci Šiške ostali še brez brezplačnih parkirnih prostorov na Gotski ulici. Za mesečni najem, ki bodo morali podjetju odšteti 40 evrov na mesec.

Za pojasnilo smo že v soboto preko elektronskega sporočila zaprosili odgovorne v podjetju Tristan devetnajst d.o.o, a odgovorov na vprašanja nismo prejeli. Smo pa dobili odgovor podjetja Tristan d.o.o. Zapisali so nam, da njihovo podjetje s podjetjem Tristan devetnajst ni povezano, ter da so podjetje, ki ga omenjamo prodali in jim nudijo le uslugo virtualne pisarne. Zato smo jih zaprosili za kontakte odgovornih,a odgovora do zdaj še nismo bilo.

Popoldne smo na mobilni telefon za pojasnila poskušali dobiti tudi direktorja podjetja Valterja Mamilovića, a žal neuspešno.

Komentarjev 6
  • bb_king 18:47 13.november 2012.

    Mislim, koliko bedastoč bo moral Zoki še naredit, da ga Ljubljančani ne bomo izvolili. Uradno oklicujem vse, ki ste ga volili na zadnjih županskih volitvah, za bebce! Ker gumpec Zoki ne zna šteti, denar za njegove zgrešene investicije in družinske ...prikaži več kolege zbira na vse možne načine! Tudi na zgoraj navedene!

  • Mirko Ban 06:06 13.november 2012.

    Kako je pa potem z pluženjem,ko bo sneg,kaj ceste tudi niso več občinske?(mislim na gotski)Kje lahko lahko pa jst oddam ponudbo za nakup.SRAMOTA.Ali sm nekomu mogoče dal novo zamisel?

  • Meta Kobe 22:59 12.november 2012.

    Mene pa zanima, ali je avtor tega članka že kdaj slišal za pravopis? V članku kar mrgoli pravopisnih napak :/