Slovenija
105 ogledov

Situla odprla svoja prestižna vrata

Situla
1/21
Saša Despot
V Ljubljani si lahko dovolj premožni od danes kupijo eno od 226 stanovanj v novem stanovanjsko-poslovnem objektu Situla na Vilharjevi cesti.

Stanovanja so velika od 45 do 235 kvadratnih metrov, cene pa se gibljejo med 2.500 in 3.500 evrov za kvadratni meter, vsakemu stanovanju pripada najmanj eno parkirno mesto v garaži, tista največja imajo po tri. 

Stanovanja so luksuzne zasnove, v njih je vgrajena t. i. pametna napeljava, ki jo je mogoče nadzirati na daljavo, denimo prek mobilnega telefona. Za stanovalce skrbi tudi 24-urna recepcija.

Cenovna umeščenost stanovanj cilja na premožnejše kupce, pri Hypo Leasingu menijo, da bodo med kupci tudi tujci, medtem ko naj bi vsa stanovanja prodali v petih letih. Doslej so jih šest. 

Spodnji del zgradbe je namenjen poslovnim prostorom in nakupovalnemu centru Qlandia.

Situlo je sicer gradilo podjetje Tridana, ki pa je projekt zaradi propada svojega večinskega lastnika Kraškega zidarja lahko dokončala šele po vložku Hypo banke. Investicijska vrednost projekta je ocenjena na 90 milijonov evrov.

Komentarjev 18
  • tincamalinca 11:57 16.januar 2014.

    Tale zadeva je dejansko odurna... lokacija je ena najslabših, kar jih v Lj. lahko najdeš (glavna železniška postaja, glavno cestno križišče, a sploh kakšna rastlina raste tam), arhitekturno zgleda kot da bi se en zahebaval (kaj/zakaj točno so tiste kovinske ...prikaži več mreže na oknih?!?), noter izgleda vse tako utesnjeno ko v arestu. Ne bi tole imela tud če mi šenkajo... če bi me pa kdo prisilu da moram tam živet se mi pa direkt odpelje. Mogoče je zadeva pogojno primerna zgolj za kakšnega samskega tipa, ki od jutra do večera visi na šihtu in mi dol pade a ima kakšno zelenico zraven al pa kakšno tekašno stezo ipd. In za tiste, ki mislijo da eni kritiziramo samo zato, ker smo fouš... grow up, eni živimo v glih tako kvazi luksuznih stanovanjih, samo da so vredna svojega denarja ker dobiš zraven še eno normalno okolico in neklavstrofobično zunanjo in notranjo arhitekturo.

  • Votko 10:14 16.januar 2014.

    Iskreno - zgleda vrhunsko! Takoj bi si omislil kaj takega :)

  • Dixon 09:33 16.januar 2014.

    Kakšni komentarji, verjetno ste vi takšni ki v takih stanovanjih nikoli ne boste živeli in potem je pač treba po slovensko vse skupaj skritizirat in popljuvat. Pa kaj vi mislite da ob takšni lokaciji niso poskrbeli za izloacijo in primerne ...prikaži več materiala da hrupa ne bo? kakšne veue ima tam spodaj križišče in železniška postaja? Pa kaj vlaki drvijo čez postajo 100km na uro, da delajo hrup. Sem nekaj časa živel tam blizu in ni bilo slišat ne avtov in ne vlaka. Lokacija je dobra, blizu mesta, stanovanja pa luksuzna in dobro narejena. Verjamem, da so pri nas ljudje ki si bodo to lahko privoščili in naj si če to lahko storijo!