Slovenija
150 ogledov

Skalne vile so zagrenile

Silvester Pompe kaže na nadomestno zgradbo, ki sicer stoji, a še zdaleč ni konča Žurnal24 main
Elitni bloki. Zaradi gradnje zakonca Pompe že štiri leta živita v stresu.

“Dobra štiri leta je od takrat, ko je podjetje Vender iz Žalca začelo graditi Skalne vile. Gre za dva elitna bloka na Jožefovem hribu. Po izkopu gradbene jame je najina letna hiša z nadstreškom skoraj zgrmela v jamo, zato sva se strinjala, da jo porušijo, hkrati pa zahtevala, naj po sanaciji na istem mestu zgradijo novo, povsem enako,” pripoveduje Olga Pompe.

Odškodnina
Brez odstopanj. Zakonca Pompe sta, kot jima je zatrdil tudi sodno zapriseženi izvedenec gradbeništva Drago Žlajpah, upravičena do odškodnine. Zahtevata 30 tisoč evrov za nematerialne in tri tisoč evrov za druge stroške, a sta, kot pravita, pripravljena tudi popustiti, če bo gradnja kmalu končana.

Toži za odškodnino
Dodaja, da se zadeve premikajo le počasi. Po letu in pol, ko o nadomestni gradnji ni bilo ne duha ne sluha, sta zakonca Pompe različna ministrstva, urad varuha človekovih pravic in pristojne inšpektorje prosila, naj preverijo pravilnost gradnje omenjenih vil. Menila sta, da se to ne bi zgodilo, če bi bila gradbena jama pravilno izkopana, če ne bi varčevali pri materialu in bi se držali načrta. “Tudi v tožbo sva šla. Sodišče pa je investitorju naložilo, naj v 45 dneh zadevo konča. Rok se izteka danes, a dela še zdaleč niso končana. Sicer pa sem proti družbi Vender vložila tudi odškodninski zahtevek zaradi duševnega trpljenja,” pojasni Pompetova.

Tla so se posedala
“Ko smo Skalne vile gradili, se je zemljišče res začelo posedati in posledično so na objektu, ki ga omenjata Pompetova, nastale razpoke. Podrli smo ga in zgradili novega. Kupili smo tudi ves material in dela bomo končali v kratkem. Bila bi že končana, če se vmes ne bi zgodil Vegrad, s katerim smo sodelovali,” je zamudo pojasnil Franci Verdel, direktor družbe Vender.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.