Slovenija
56 ogledov

Skerbiš za las, v Trebnjem drugi krog

Žurnal24 main
Lokalne volitve. Skerbiš prvi mirnski župan. Kolenc bo zahteval vnovično štetje. Trebnje: Kdo bo vodil občino v naslednjem mandatu, bo znano v nedeljo.

Po neuradnih podatkih je prvi župan v novoustanovljeni občini Mirna Dušan Skerbiš, sicer eden od pobudnikov za samostojno občino. Zanj je glasovalo 52 odstotkov volivcev, za Boštjana Kolenca pa 48. “Rezultat je bil tesen. Čestitam tudi Boštjanu za vse dobljene glasove. Prepričan sem, da bo v naši občini Mirna tudi naprej dejavno delal,” je povedal Skerbiš. “Najprej moramo počakati na dokončne rezultate, ko bodo glasovi prispeli še po pošti in bo volilni rezultat dokončen. Prepričan pa sem, da se ta rezultat bistveno ne more spremeniti,” je dodal.

Če bo ostalo pri tem rezultatu, bo po 15 dneh sklicana prva seja občinskega sveta. “Od prve konstitutivne seje bo nova občina začela delovati,” je pristavil Skerbiš. Kolenc včeraj volilnega rezultata še ni želel komentirati, je pa napovedal, da bo zahteval vnovično štetje glasov.

5 tisoč in 850 volivcev je po neuradnih podatkih glasovalo za županske kandidate.

Favorita v drugi krog
Po neuradnih podatkih sta se med šestimi kandidati za trebanjskega župana najbolje odrezala sedanji župan Alojzij Kastelic in Špela Smuk, ki sta za favorita veljala že v predvolilnem obdobju. Za Kastelica kot neodvisnega kandidata je glasovalo 29 odstotkov volivcev, za Smukovo kot kandidatko DROT za razvoj pa 27. Drugi krog županskih volitev bo potekal v nedeljo.

Alojzij Kastelic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Napoveduje zmago
“Verjamem, da je to praznik demokracije in da bomo v drugem krogu zbrali večino,” je povedal Kastelic. “Na ta način, kot do sedaj, bomo tudi v prihodnjem mandatu uspešno delali. Razvoj v Trebnjem je, za to imamo možnosti in priložnosti. Tudi programi so dobro zastavljeni. Verjamem, da se s svojim programom prepričal volivce,” je pojasnil.

Spela Smuk | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Trebnje si želi sprememb
“Ta rezultat kaže, da si 75 odstotkov občanov želi spremembe. Verjamem, da bo do pozitivnih sprememb čez en teden prišlo,” je prepričana Smukova, ki verjame v ugoden rezultat v drugem krogu. “Verjamem, da bo Trebnje postalo prepoznavno, da ga bomo postavili na slovenski in evropski zemljevid inovativnih občin, v katerih bo zelo prijetno bivati,” je pojasnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.