Slovenija
7467 ogledov

Zato je Šketa vozil pijan

Drago Šketa Žurnal24 main
Generalni državni tožilec Drago Šketa je stopil pred kamere in pojasnil svoj odstop.

Danes je z mesta generalnega državnega tožilca odstopil Drago Šketa. Razlog za njegov odstop je vožnja pod vplivom alkohola. 

Šketa je v izjavi za javnost pojasnil, da se je v soboto ponoči vračal z zasebnega slavja. Ustavila ga je policija in opravila preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,37 mg/l v izdihanem zraku. Policisti so mu napisali plačilni nalog, predloga za obravnavo pri sodniku za prekrške pa niso izdali, ker ni šlo za tako visoko stopnjo alkoholiziranosti.

"Obvestil sem pristojne institucije, tudi zaradi tega, ker smatram, da bi lahko moja ravnanja škodila ugledu državnotožilske organizacije. Zavzemam se za visoko stopnjo integritete vseh funkcionarjev," je dejal Šketa, ki se je iskreno opravičil vsem, ki jih je s svojim ravnanjem prizadel.

Pojasnil je, da je še istega dne obvestil ministrico za pravosodje, danes zjutraj pa je pisno podal svojo odstopno izjavo državnotožilskemu svetu, predsednici državnega zbora in ministrici za pravosodje.

O tem, kdo ga bo nadomestil, ni želel ugibati. Dejal je, da je to vprašanje za pristojne organe. Pričakuje se, da ga bo nadomestila njegova namestnica Mirjam Kline, ki je bila na to mesto imenovana letos poleti.

Šketa ni edini funkcionar, ki so ga policisti ujeli alkoholiziranega za volanom. Vse te politike in funkcionarje so že ujeli pijane za volanom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 22
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:32 03.oktober 2023.

    Pa kdaj bo ljudem potegnilo, da iz zabave sedeš v Taxi in nič drugače, izgovori niso potrebni...ker po zabavi vsak moški ego dobi krila...jaz zmorem !

  • Avatar Zoran
    StarMačk 18:20 02.oktober 2023.

    Ni problem odstopljeni generalni tožilec Šketa, problem so tisti politiki in funkcionarji, ki v preteklosti ob podobnih situacijah niso začutili potrebe po takšnem moralnem koraku!

  • Idioti 17:37 02.oktober 2023.

    Nepotreben odstop . Ni bil v službi , privatno pa naj se z macolo po glav , kdo od Slovencev še ni vozil kot on pijan !