Slovenija
59 ogledov

Skladno urejeni v Cerkljah

Med najlepše urejenimi vasmi je tudi Adergas. (Foto: Polona Pegan) Žurnal24 main
Priznanja. Za najlepše urejene vasi, kmetije in objekte so jih podelili 15.

Naj urejenost. Občina Cerklje je včeraj v sklopu projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna podelila občinska priznanja za naj urejenost v šestih kategorijah. Najlepše urejene vasi so Cerklje, Vopovlje in Adergas, najlepše urejen stanovanjski objekt ima družina Erzar, kmetija Pr`Anžetovc oziroma družina Janhar pa je prejela priznanje za najlepšo kmetijo. Gostilna pod Krvavcem je najlepše urejen turistični, Ambrož Lahovče pa poslovni objekt.

Župan Franc Čebulj je zaradi celotne in skladne urejenosti javno pohvalil Cerklje, Trg Davorina Jenka, Ulico Andreja Vavkna in Slovensko cesto.

Gorenjski nagelj se vrača
Tričlanska komisija, ki jo je imenoval župan, je vasi, ulice in objekte ocenjevala dvakrat, prvič junija in drugič avgusta. “Med ocenjevanjem smo opazili, da je občina zelo urejena. Posamezniki skrbijo za urejenost svojih hiš in vrtov, pa tudi za urejenost celotne občine. Obujajo tudi zasajanje domačih vrst rastlin. Opažamo, da se gorenjski nagelj vrača,” je povedala vodja turističnoinformativnega centra Simona Vodlan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.