Slovenija
21 ogledov

Sklep o spremembi

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Delničarji SCT so na skupščini odločali o konverziji terjatev, ki je eden od treh delov spremenjenega načrta finančne reorganizacije družbe. V načrtu je predvideno tudi zmanjšanje osnovnega kapitala.

Delničarji SCT so na današnji skupščini odločali o spremembi osnovnega kapitala družbe, in sicer z vplačilom stvarnega vložka oziroma s konverzijo terjatev navadnih upnikov. Konverzija terjatev v lastništvo je eden od treh delov spremenjenega načrta finančne reorganizacije.

Sprejeli so sklep o spremembi osnovnega kapitala zaradi izvedbe finančnega prestrukturiranja oziroma prenosa terjatev zaradi vplačila stvarnega vložka. Na skupščini sta bila prisotna dva delničarja, ki sta zastopala 159.521 glasov oziroma 80 odstotkov od skupno 199.964 delnic.

Potrjena sprememba finančnega prestrukturiranja
Potem ko je SCT d.d. sodišču predložil načrt finančnega prestrukturiranja, so nekateri upniki izrazili interes, da bi svoje terjatve spremenili v lastniške deleže.  Potrjena je bila sprememba načrta finančnega prestrukturiranja, s katero predvidevajo tudi dokapitalizacijo s stvarnimi vložki oziroma terjatvami do SCT, ki jo je pripravil upravni odbor družbe. Skladno z nasprotnim predlogom so možnost konverzije terjatev pridobili tudi tisti upniki, ki imajo svoje terjatve zavarovane s hipotekami.

Sklep učinkuje pod odložnim pogojem, da bo prisilna poravnava pravnomočno potrjena.

Če garancij ne bi bilo, stečaj
Poročali smo že, da se SCT za vstop v lastništvo pogovarja s tremi podjetji, dvema iz Slovenije in enim iz sosednje države. SCT ima za odločitev čas do srede, ko mora predložiti spremenjeni načrt. Če garancij o vstopu ne bo, bo vodstvo predlagalo stečaj.

Načrt bo ključen pri odločanju sodišča glede ugovorov zoper vodenje prisilne poravnave, ki sta ju vložila peterica zaposlenih pri SCT in prisilna upraviteljica Majda Šantl. Sodišče bo o ugovorih odločalo 14. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.