Slovenija
15 ogledov

Škoberne brez imunitete

Poslanci bodo svojo odločitev sporočili danes. (Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Tomaž Bromše, odvetnik priprtega sodnika Milka Škoberneta, napoveduje tudi ustavno pritožbo, če bo pritožba nad odreditvijo pripora zavrnjena.

"Od sodišča pričakujem, da bo končno ravnalo v skladu z ustavo," nam je povedal Tomaž Bromše. "Če ne bo, bom v zvezi s tem vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, o kateri odloča vrhovno sodišče, in ustavno pritožbo, o kateri odloča ustavno sodišče."

Bromše je odločitev sodišča pričakoval že predvčerajšnjim in včeraj: "Mislim, da gre za zavlačevanje odločanja sodišča, s katerim se podaljšuje osnovno stanje." O odločitvi parlamentarne mandatno-volilne komisije bodo danes odločali poslanci. Odvetnikovo stališče je, da poslanska potrditev odločitve o odreditvi pripora "ne sanira nastalega položaja".

Iz sodišča so medtem sporočili, da bodo o pritožbi odločali jutri. "O njej bomo odločili v zakonskem roku 48 ur, ki se izteče v sredo ob 13. uri," so zapisali ter pojasnili, da so pisno pritožbo prejeli v ponedeljek. Pritožbe, poslane preko telefaksa že v soboto, tako ne bodo upoštevali.

Spomnimo, sodniku Milku Škobernetu je bil v petek odrejen enomesečni pripor zaradi bojazni, da bi osumljeni uničil sledove kaznivega dejanja ali vplival na priče. Škoberne naj bi v zameno za preklic mednarodne tiralice zoper podjetnika Esada Čehajića zahteval več tisoč evrov podkupnine. Pri tem naj bi vlogo posrednika odigrala podjetnik Esad Ramić in direktor Komunale Laško Marjan Salobir. Preiskovalni sodnik je za Ramića odredil enomesečni pripor, zoper Salobirja pa tožilstvo ni podalo predloga za pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.