Slovenija
15 ogledov

Skočila PS, potop DL

Prva seja nove vlade Saša Despot
Pretresi v slovenskem političnem vrhu v zadnjih mesecih so očitno najbolj škodili tistemu, ki je začel postopek padca Janševe vlade. A tudi Janševa stranka trenutno šele na tretjem mestu po podpori med ljudmi, medtem ko večino ljudi podpira umik trenutnih političnih elit.

Če bi bile volitve danes, bi največ, 24,6 odstotka vprašanih, volilo Socialne demokrate, kaže javnomnenjska anketa, ki jo je za Planet TV opravil Episcenter. Na drugem mestu bi s 15,6 odstotka pristala Pozitivna Slovenija, ki je v primerjavi s februarsko anketo največ pridobila. Za njo bi se na tretje mesto s 15,2 odstotka uvrstila SDS. Podpora sicer vztrajno pada Državljanski listi Gregorja Viranta, ki bi jo volilo le še slabih 3,5 odstotka anketirancev.

V anketi so sodelujoče vprašali tudi, ali menijo, da je umik političnih elit, ki ga zahtevajo protestniki, izvedljiv. Dobrih 58 odstotkov je odgovorilo, da je takšna zahteva upravičena in tudi izvedljiva. 32,6 odstotka vprašanih takšno zahtevo podpira, a meni, da je utopična. Za šest odstotkov vprašanih je zahteva v nasprotju z demokratičnimi standardi, trije odstotki pa o tem vprašanja nimajo posebnega mnenja.

Komentarjev 9
  • vladek 12:12 24.marec 2013.

    ja normalno da baba nemore bit plešec.v glavo je pa notri.

  • dragec 09:08 24.marec 2013.

    vladek, samo smeh te gospe je dosti bolj prisrčen, kot tistega tvojega plešca

  • gec 08:47 24.marec 2013.

    ...zato se ti vladek skoz smeješ...