Slovenija
1 ogledov

Škoda bo voznikom povrnjena

Obisk na bencinskih črpalkah bo od jutri še dražji. (Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Voznikom, ki so v torek zaradi tehnične napake, saj je bilo 95-oktanskemu bencinu primešano dizelsko gorivo, ostali na cesti, bodo pri OMV povrnili celoten znesek, do katerega so upravičeni.

Prejšnji torek je na bencinskem servisu OMV v Slovenski Bistrici prišlo do mešanja 95-oktanskega in dizelskega goriva, zaradi česar je do danes šest voznikov opazilo motnje v delovanju motorjev svojih vozil.

Več sto evrov škode
"Škoda na vozilu je zelo odvisna od kompleksnosti motorja. Najprej je potrebno iz motorja izčrpati gorivo. Motor je nato potrebno odpreti in ga temeljito očistiti. Proces je precej kompleksen, stroški popravila pa občutni, tudi do več sto evrov (stroški vleke, nadomestnega vozila, čiščenja)," je dejal Miha Pečoler, urednik avtomobilizma pri časniku Žurnal24.

"Do mešanja je prišlo zaradi tehnične okvare na cisterni, ki je gorivo na servis dostavila. V cisterni so namreč trije prekati razdeljeni s pregrado in ventili. Na ta način je mogoče točiti različna goriva; v našem primeru dizelsko gorivo in bencin. Kje točno je prišlo do okvare, še preverjamo, vendar v primerih suma, da z gorivom ni vse v redu, to v vsakem primeru popolnoma izčrpamo iz rezervoarja in ga nadomestimo z novim," je za zurnal24.si obrazložila tiskovna predstavnica OMV Valentina Danev in dodala, da so tovrstni primeri, kot je ta, zelo redki.
 
Danevova še dodaja, da se je vseh šest voznikov, potem ko so opazili motnje v delovanju motorja, zglasilo na bencinskem servisu v Slovenski Bistrici, kjer so prejeli obrazec za odškodninski zahtevek ter vsa potrebna navodila za ravnanje v takem primeru.

Stranki se povrne celoten znesek
Izpolnjene odškodninske zahtevke obravnava naša pooblaščena zavarovalnica za škodne primere Wiener Städtische, ki na podlagi obravnave gradiva in analiz goriva ugotovi, če je vzrok za motnje delovanja motorjev res v gorivu. Ob pozitivni rešitvi odškodninskega zahtevka se stranki povrne celoten znesek, do katerega je upravičena, brez omejitev, še dodaja predstavnica za odnose z javnostmi.

Na AMZS-ju so dejali, da celoten postopek čiščenja motorja vozila stane 90 evrov, za člane 80 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.