Slovenija
153 ogledov

Škode za skoraj deset tisoč evrov

Plug MOL
Zavarovalnice so zaradi poškodb zasebne lastnine med pluženjem na območju Ljubjane v letih od 2010 do 2016 izplačale za 9.673 evrov škode. 11 zahtevkov so zavrnili, nekateri med njimi trdijo, da neupravičeno.

Ljubljančan se je obrnil na nas, potem ko MOL ni saniral ograje, za katero trdi, da je bila poškodovana med pluženjem že v lanski zimski sezoni. Moti ga predvsem, da je KPL poslal zahtevek na zavarovalnico s fotografijo, iz katere ni bila razvidna celotna poškodba, zato je zavarovalnica zahtevek zavrnila, ne da bi si poškodbo ogledali tudi na terenu. 

PREBERITE ŠE:

"KPL je sam označil 80-krat manjšo površino poškodbe, kar je, skupaj z njihovo obrazložitvijo 'zavedlo' zavarovalnico Triglav," trdi Ljubjlančan, ki se je večkrat obrnil tudi na MOL, celo na samega župana Zorana Jankovića, a neuspešno. "Pritožbo smo posredovali v začetku otkobra 2016, na predlog upravnega inšpektorja, vendar župan zadeve še ni obravnaval, čeprav bi moral odgovoriti najkasneje v 60 dneh."

Poškodovana ograja | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

MOL trdi, da poškodbe ni naredil plug

Na MOL trdijo, da omenjena poškodba ograje ni nastala med pluženjem ceste. "Plug na tej lokaciji nikoli ne pluži tik ob ograji, saj je cesta zelo široka," trdijo pri MOL. "Tudi če bi plužil tik ob ograji s plugom, zaradi oblike pluga ne more zatakniti ograje in je odtrgati na višini približno 50 cm. Če bi se to zgodilo, bi poškodoval tudi izbočeni del betona na parapetu tik pod stebričkom, ta pa je nepoškodovan."

S tem se oškodovanec ne strinja. "Spodaj pri stebričku se vidi svetlejši del robnika, ki je poškodovan," poudarja. "Evidentno je, da je ograjo poškodoval plug." Stroške popravila glede na ponudbo izvajalca ocenjuje na okoli 170 evrov. 

47 zahtevkov, 11 zavrnjenih

Zaradi poškodb zasebne lastnine je bilo sicer na KPL v letih 2010 do 2016 podanih 47 zahtevkov, od tega jih je bilo 11 zavrnjenih. "Višina izplačanih odškodnin je 9.673,71 evrov," pojasnjujejo pri MOL. Dodajajo, da gre večinoma za poškodbe na ograjah, bilo pa je tudi nekaj primerov poškodovanja fasad in žive meje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Lavdan 11:54 25.februar 2017.

    Če bi bila moja, bi me bilo sram pošiljati slike na KPL ali na zavarovalnico saj je njen rok trajanja že potekel..