Slovenija
49 ogledov

Škodite lahko zdravju

S kapljicami, ki "zdravijo" vse nevarne bolezni, bi rad preprečil nastanek raka. Žurnal24 main
Nevarno. Na spletu se znajdejo predvsem nepreverjena zdravila.

Z nakupom zdravil prek interneta, z izjemo nakupa prek spletnih lekarn, lahko škodujemo svojemu zdravju. Tako opozarja Silva Pečar Čad z inštituta za varovanje zdravja in dodaja, da si s takšnim nakupom naredimo tudi veliko stroškov.

To skrbi tudi bralca (ime je znano uredništvu), katerega prijatelj, sicer strasten kadilec, kupuje “čudežne” kapljice prek spleta. Meni, da ga bodo zaščitile pred nastankom pljučnega raka, "saj preprečujejo vse vrste raka ter zdravijo sladkorno in druge nevarne bolezni".

Nepreverjena zdravila
"Prijatelj je čudežne kapljice kupil na spletni strani Oneminutecurereview.com, zanje pa plačal okoli 40 evrov," pove bralec. Prijatelj prek spleta in mimo lekarne poleg kapljic pogosto kupuje tudi druga zdravila, dodaja.

"Žal večina spletnih ponudnikov zdravil ni registrirana za opravljanje spletne prodaje zdravil," še opozarja Pečar Čadova. Ti ponudniki po njenih besedah oglašujejo nepreverjena zdravila, tako kot v primeru "čudežnih kapljic", ali pa prodajajo zdravila, pridobljena iz nepreverjenih virov, ki ne izpolnjujejo standardov. "Večina ponudnikov tudi nima verificiranega poštnega naslova in telefonske številke, zato ob mogoči škodi, ki nastane na zdravju zaradi uporabe spletno naročenega zdravila, zelo težko uveljavljamo svoje pravice," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.