Slovenija
15 ogledov

Skok pomoči potrebnih

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Stiska. Na koprski Rdeči križ se je letos po pomoč zateklo že za 30 odstotkov ljudi več kot lani.

“Lani smo pomagali okoli 600 družinam, že v začetku tega leta pa imamo prošenj za pomoč od 150 do 200 več. Po pomoč prihaja vse več ljudi, ki delajo v gradbenih podjetjih, ter zaposleni v majhnih podjetjih, ki ne izplačujejo plač in katerih primeri ne pridejo v medije,” pove Irena Sirotič Dobrila, predsednica koprskega Rdečega križa.

“Prineseno spodnje perilo, ki ga tudi zelo
potrebujemo, naše sodelavke nosijo domov in
ga operejo na lastne stroške, preden ga
razdelimo,” pravi Irena Sirotič Dobrila.
(Foto: Barbara Milavec)

Iz koprskega občinskega proračuna dobijo 62 tisoč evrov, enak znesek kot lani. Celotni proračun, s katerim razpolagajo na Rdečem križu, znaša 207 tisoč evrov.

Možnosti še ni
“Žal možnosti za organizacijo brezplačnega toplega obroka za revne soobčane po vzoru Izole še nimamo, upam, da se bomo tega lahko lotili prihodnje leto,” dodaja. V Izoli njeni kolegi ocenjujejo, da bi brezplačen topli obrok potrebovalo okoli tisoč domačinov, za Koper te ocene še ni. “Naša občina je tudi zaradi razvejanega podeželja z organizacijskega vidika precej zahtevnejša, sama poznam v okoliških vaseh ljudi, ki bi potrebovali topli obrok, a zaradi bolezni niso sposobni sami priti ponj,” razlaga.

“Hvaležni bomo za vse dobrine, ki jih ljudje lahko pogrešajo. Lahko prinesejo tudi zimsko garderobo, ki je ne potrebujejo več, in mi jo bomo shranili v skladiščih ter pripravili za naslednjo sezono,” poziva predsednica koprskega Rdečega križa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.