Slovenija
20 ogledov

Skupno 120 prijavljenih kršitev

Žurnal24 main
V času volilnega molka 120 prijav domnevnih kršitev volilnega molka.

V času volilnega molka je dežurna služba notranjega ministrstva dobila 120 prijav domnevnih kršitev volilnega molka.

Prijave so se nanašale predvsem na domnevne nepravilnosti pri plakatiranju (43 prijav) in razdeljevanju letakov (36 prijav), na domnevne kršitve pri komuniciranju na spletnih straneh (16 prijav), na objave v medijih (11 prijav) in na druge domnevne kršitve, kot npr. agitiranje, razdeljevanje drugega volilnega materiala in podobno (14 prijav).

Največ prijav je prišlo iz Podravske regije, in sicer 24, prav tako so 24 prijav prejeli iz Osrednjeslovenske regije, 20 iz Gorenjske regije, 12 iz Savinjske regije, 8 iz Obalno-kraške, po 7 iz Pomurske regije in iz Jugovzhodne Slovenije, po 6 iz Goriške regije in iz Notranjsko-kraške regije, 2 iz Spodnjeposavske in 3 iz Koroške regije, eno prijavo pa smo prejeli iz Zasavske regije.   

Na podlagi prejetih prijav bo inšpektorat za notranje zadeve najprej preveril, ali so izpolnjeni pogoji za uvedbo postopka. Če ugotovijo kršitev, morajo začeti postopek in izdati odločbo, s katero kršitelju izrečejo globo, ki znaša od 120 do 1. 200 evrov, ali opomin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.