Slovenija
22 ogledov

Slab milijon za 50 otrok

Žurnal24 main
Vrtci v Ljubljani. Do leta 2014 namerava občina odpreti dovolj oddelkov za 850 otrok, kar bo dovolj le za dobro polovico čakajočih.

 

vrtci, oddelki | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Letos bodo v prestolnici predvidoma odprli 11 novih oddelkov vrtcev, s čimer bodo zagotovili 154 prostih mest za otroke, so povedali na Mestni občini Ljubljana (MOL). Po zadnjih podatkih na vrtec čaka še 1.422 otrok, od tega je 258 takšnih, ki imajo maksimalno stalnost bivanja v občini. Na MOL so napovedali, da bi z načrtovanimi investicijami lahko zagotovili sprejem vseh ljubljanskih otrok v vrtce do konca prihodnjega leta.

Na Šentvid 50 otrok
Nove enote bodo med drugim uredili z adaptacijami in dozidavami. Za potrebe Vrtca dr. Franceta Prešerna bodo tako preuredili hišniško stanovanje na osnovni šoli Prežihovega Voranca, za Vrtec Trnovo pa bodo prostore po dogovoru z ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve dobili na Karunovi ulici s selitvijo materinskega doma.

Enoto Miš maš Vrtca Šentvid bodo septembra odprli v prostorih, ki jih uporablja četrtna skupnost Šentvid, za dela, nadzor in opremo pa bodo plačali slabih 900 tisoč evrov. “V enoti bodo trije oddelki prvega in drugega starostnega obdobja. Prostora bo za do 50 otrok, odvisno od organizacije dela in razporeditve,” je povedala Marija Fabčič, načelnica mestnega oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje. Ob stavbi bodo uredili otroško igrišče.

Dva nova vrtca

Do leta 2014 občina poleg že omenjenih načrtuje odprtje 50 oddelkov, v katere bi sprejeli 700 otrok, je razložila Fabčičeva. Največ oddelkov – 11 – bo imela nova enota Vrtca Pedenjped, zgraditi pa nameravajo še dva nova vrtca, in sicer v Podutiku in Dravljah: prvega prihodnje leto, drugega leta 2014.

V načrtu razvojnih programov v osnutku odloka o proračunu so za gradnje, sanacije in adaptacije vrtcev za letos načrtovani slabi trije milijoni evrov, za prihodnje leto pa nekaj več kot pet milijonov. Za gradnjo vrtca v Podutiku občina načrtuje še dober milijon evrov donacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.