Slovenija
14 ogledov

Slaba sezona za Stražo

Smučišče Straža je na začudenje obiskovalcev prejšnji teden kljub lepemu vremenu Žurnal24 main
Bled. V letošnji sezoni za polovico manj smučarjev. Hotelskih gostov le za vzorec.

Blejsko smučišče Straža ne obratuje več, letošnja sezona pa je bila bistveno slabša od lanske, saj bo prihodkov po besedah Mirka Ulčarja, direktorja Infrastrukture Bled, za 40 odstotkov manj.

V sezoni so našteli 3.784 smučarjev in turistov, lani 7.700. “Pozna se gospodarska kriza, tisti, ki imajo denar, pa so šli smučat v tujino. Poznalo se je tudi, da je bilo na Bledu manj gostov, hotelskih gostov na smučišču skoraj ni bilo,” je pojasnil direktor.

Na vprašanje, ali je bilo manj smučarjev tudi zaradi združenih zimskih počitnic, je dejal: “Za nas bi bilo najbolje, če bi bili hoteli dobro zasedeni, počitnice pa v drugi polovici januarja.” S smučiščem so ustvarili za 30 tisoč evrov prihodkov, tudi letošnjo sezono bodo zaključili z izgubo, občinske subvencije pa je bilo lani 83 tisoč evrov.

Smučišče samevalo
Mnogi so bili prejšnji teden presenečeni, ker smučišče kljub na videz dovolj debeli snežni odeji in lepemu vremenu ni obratovalo.

“Ker ni bilo smučarjev, pa tudi snega je bilo na posameznih delih smučišča premalo, smo naprave ustavili,” je pojasnil Ulčar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.