Slovenija
21 ogledov

Slovencem prodajajo sumljive "rejbanke"

Manekenka Petra Nemcova z rejbankami EPA
Prek spletne strani www.raybanslovenia.com poteka sumljiva prodaja sončnih očal znane blagovne znamke Ray Ban. Kupci brez zaščite, podatkov o prodajalcu ni, izdelki najverjetneje ponarejeni.

"Neka moja prijateljica je kupila neka očala preko neke trgovine in se vsa ponosna kazala z njimi, češ kako jih je dobila poceni za 40 €. No, kasneje smo ugotovili, da gre za čisti 'fejk'," pravi nedavni zapis na enem od slovenskih forumov.

Nanaša se na spletno stran www.raybanslovenia.com, ki po "ugodni" ceni ponuja izdelke svetovno znanega proizvajalca sončnih očal Ray Ban.

"Predani in zavezani smo k dobremu poslovanju, kupci pa so za nas vedno na prvem mestu," se oglašujejo neznanci, ki stojijo za navedeno spletno stranjo. A na Zvezi potrošnikov Slovenije opozarjajo na številne sume kršitev tržne zakonodaje. Na spletni strani namreč ni nikakršnih informacij o podjetju, ki prodaja očala, prav tako je mogoče s prodajalcem stopiti v stik le prek e-pošte.

Če so kršitve, se jim piše slabo

Groba kršitev zakona je po mnenju zveze tudi dejstvo, da kupec po spletnem nakupu očal v roku 14 dni ne more vrniti in prejeti denarja nazaj, temveč jih lahko le zamenja. Prodajalec izdelku ne priloži nikakršnih potrdil o njihovi originalnosti, zato na zvezi sumijo, da prodaja ponaredke. Zveza je sicer primer že prijavila tržni inšpekciji. Še precej večje težave pa utegnejo imeti prodajalci z družbo Ray Ban v primeru, če bi se izkazalo, da so ji preprosto ukradli logotip in prodajajo njene ponaredke.

Prek spletne pošte smo se na prodajalce z vprašanji obrnili tudi sami, odgovore še čakamo.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 16:31 04.avgust 2012.

    Da nimaš problemov z razmišljanjem ali so te nategnili ali ne , kupiš vsako leto en par na trgu v Splitu , za scenkanih 65 kun in maš mir. Samo moraš dobro pogledati , da so stekla brušena in lepo ...prikaži več vpasana v okvirje. Zraven imaš pa tudi prave , če te kakšen zeza , da nosiš ponaredk.