Slovenija
25 ogledov

Slovenci: Erjavec bi moral odstopiti

Karel Erjavec Saša Despot
Podpora vladi je nekoliko zrasla, njeno delo kot dobro ocenjuje 31,1 odstotka vprašanih. Da vlada svoje delo opravlja neuspešno, meni 54,7 odstotka anketirancev. Na strankarski lestvici medtem vodi opozicijska SDS, najbolj priljubljen politik ostaja predsednik Borut Pahor.

Tako kažejo rezultati raziskave, ki jo je za POP TV opravil inštitut Mediana.

SDS podpira 12,5 odstotka vprašanih. Sledi ji največja koalicijska stranka SMC z 9,6-odstotno podporo. Na tretjem mestu je SD, ki bi jo volilo 8,1 odstotka, Združeno levico bi volilo 6,3 odstotka vprašanih. Sledita še NSi in DeSUS, obe uživata štiriodstotno podporo. Zunajparlamentarno stranko SLS bi volilo 2,7 odstotka vprašanih. Ostale stranke - tudi Zavezništvo Alenke Bratušek (ZaAB) - anketa komaj zazna.

Razočaranje nad politiko manjše

Število razočaranih nad obstoječo politično ponudbo se je nekoliko zmanjšalo, a vseeno ostaja visoko, ugotavlja POP TV. Skoraj polovica vseh vprašanih razmišlja v tej smeri. Tako se 11,2 odstotka vprašanih volitev sploh ne bi udeležilo. Skoraj petina (19,3 odstotka) ne ve, katero stranko bi izbralo, 16,4 odstotka vprašanih pa ne bi izbralo nobene od naštetih političnih opcij.

Na vrhu lestvice najbolj priljubljenih politikov večjih sprememb ni. Še vedno je na prvem mestu predsednik republike Borut Pahor, druga je evropska komisarka Violeta Bulc. Na tretjem mestu je predsednik vlade Miro Cerar prehitel tokrat četrtega, prvaka SD Dejana Židana. Sledijo finančni minister Dušan Mramor in vodja poslanske skupine ZL Luka Mesec.

Erjavec bi moral odstopiti

Zapleti z arbitražo in zdrahe v slovenski diplomaciji pa so močno vplivale na položaj zunanjega ministra Karla Erjavca, kaže anketa. Padel je najnižje doslej in na repu lestvice zasedel šele 16. mesto.

Ob tem so na POP TV državljane tudi vprašali, ali bi moral Erjavec zaradi serije očitkov odstopiti. Velika večina (46 odstotkov) vprašanih je ocenila, da bi moral oditi.

Komentarjev 5
  • miro 10:11 24.avgust 2015.

    . Toliko šlamparij kot je že ušpičil g Karel je res nedopustno da še greje ministrski stolček, še Posebej ob zadnji aferi, ko mu je očitno dokazano, da ni imel namena sankcionirat veleposlanico kateri so dokazali nepravilnosti.Kakor tudi ob aferi ...prikaži večferi arbitražnega sporazuma. To kaže da je očitno nekaj hudo narobe na ministrstvu, tako da mislim da vsekakor je odgovoren za nastalo situacijo in bi bilo higijenično da bi odstopil. Samo politične higiene v naši vladi očitno ne poznajo. Žalostno toda resnično. Nisem zagovornik nobene politične stranke in sem za da se vlada vodi transsparentno v dobro države ne pa v duhu afer in škodovanja. Hvala da ste prebrali moj komentar

  • dragec 07:38 24.avgust 2015.

    Menda je klovn, tudi za zunanje ministre EU

  • bfilipe 07:27 24.avgust 2015.

    ..to, da takšen gnoj priplava na površje in celo v diplomacijo je veliko kriv volilni sistem, največ pa narod podalpskih plebejcev.. strukture ki sestavljajo volilno telo so nekje v podpovprečjem izobraženi in stari nad 50 let.. torej se volijo bedaki ...prikaži več in v centru čefurskomuslimanski hlapec..