Slovenija
33 ogledov

Slovenci na specialni olimpijadi osvojili 21 medalj

Specialna olimpijada
1/4
Luka Cjuha
Poletne svetovne igre specialne olimpijade so se zaključile. Slovenci so osvojili 21 medalj, od tega osem zlatih.

Naši člani Specialne olimpiade Slovenije (SOS) so med več kot sedem tisoč športniki na 13. poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade 2011 osvojili 21 medalj: osem zlatih, pet srebrnih in osem bronastih.

Olimpijada je potekala od 25. junija do 4. julija v Atenah. Zlato je osvojila košarkarska ekipa, dva plavalca, atletinji, kolesarka in judoist. Skupaj je Slovenijo zastopalo 24 športnikov.

Specialna olimpijada sicer poteka pod sloganom "Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu". Da je pri tej olimpijadi v ospredju sklepanje novih poznanstev in ne tekmovalnost, potrjujejo tudi besede namestnice sekretarke SOS Ksenije Andrejc, ki nam je dejala: "Eni so denimo pred vstopom na stadion morali čakati tudi pet ur. Normalen človek bi se dolgočasil, oni pa so se zabavali. Tudi samo vzdušje, ko so se vrnili domov, je izjemno. Spremljevalci in ostalo so ustvarili nepopisno vzdušje, kar lahko doživiš samo pri športnikih z motnjami v duševnem razvoju."

Ob koncu prireditve na olimpijskem stadionu Kallimarmaron Panathinaikon sta potekala tudi tradicionalno ugašanje olimpijskega ognja upanja in uradna predaja zastave svetovnih iger specialne olimpijade organizatorjem naslednjih (zimskih) iger leta 2013 v Koreji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.