Slovenija
13 ogledov

Slovenci v prvenstveno smer

Phola Gangchen Jerome Ryan
Slovenska odprava gre na himalajskega sedemtisočaka.

V nedeljo popoldan se bo z brniškega letališča proti Tibetu odpravila alpinistična odprava Planinske zveze Slovenije. Sestavljajo jo člani Slovenske mladinske alpinistične reprezentance (SMAR), vodil pa jih bo vrhunski alpinist in tudi selektor reprezentance Marko Prezelj.

V prvenstveno smer

Njihov cilj je Phola Gangchen ali Molamenqing  - na  7.661 metrov visoko goro se bodo vzpeli v alpskem slogu, po novi prvenstveni smeri. Odprava bo trajala do 20. oktobra, poroča Planinska zveza Slovenije.

"Območje smo izbrali zato, ker morda ni eno najbolj znanih in obleganih, ponuja pa veliko zelo dobrih ciljev. Območje je bilo zaradi bližine osemtisočaka deležno zelo malo pozornosti in je s tem ohranilo mnogo svojih sicer zahtevnih plezalskih ciljev nedotaknjenih. Ti ponujajo veliko možnosti za izvirne in zelo kvalitetne vzpone," je dejal član odprave Luka Stražar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.