Slovenija
73 ogledov

Slovencu prestižna nagrada

Macerl (na fotografiji desno) bo skupaj s predstavniki društva jutri pred franco Žurnal24 main
Uroš Macerl, predsednik Eko kroga, je dobitnik prestižne nagrade Goldman Environmental Prize.

Uroš Macerl je poudaril, da je to nagrada za delo Eko kroga, ekipe in vseh, ki so delali na tem področju v Zasavju.

Macerl je slovenski javnosti znan predvsem iz zmagovitega boja s Lafarge Cementom. Slednji je po večletni bitki na koncu ostal brez okoljevarstvenega dovoljenja in bil prisiljen ustaviti delovanje cementarne, ki je po navedbah Zasavcev močno obremenjevala okolje in s tem ogrožala njihovo zdravje.

Nagrado podeljujejo "okoljskim junakom" civilne družbe z vseh šestih poseljenih celin sveta, piše na spletni strani nagrade. Posamezniki si jo prislužijo z vztrajnimi in pomembnimi prizadevanji za zaščito okolja, pogosto za to tudi osebno veliko tvegajo. Nagrada naj bi služila kot navdih za druge posameznike.

Prejemniki nagrade prejmejo mednarodno prepoznavnost, ki okrepi njihovo kredibilnost, svetovno pozornost usmerijo na težave, s katerimi se ukvarjajo, pridobijo pa tudi finančno podporo za nadaljnje sledenje svoji viziji, piše na spletni strani nagrade.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.