Slovenija
147 ogledov

Slovenija Adrii Mobil priznava poslovno odličnost

Adria Mobil v v Düsseldorfu Adria Mobil
Adria Mobil je prejel najvišje priznanje Republike Slovenije za poslovno odlično (PRSPO) za lansko leto.

Na javni razpis za leto 2016 v organizaciji Urada za meroslovje se je prijavilo šest organizacij, v ožji izbor pa so se uvrstili Elektro Celje, Droga Kolinska, Skupina Europlakat in Adria Mobil.

Slednja je bila najbolje ocenjena organizacija in je tako prejela letošnje najvišje priznanje. "Ustreza najvišjim kriterijem poslovne odličnosti in je zgled dobre prakse," je izpostavil predsednik odbora PRSPO, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Poslovna odličnost | Avtor: Urad za meroslovje Urad za meroslovje
Adria Mobil je eden največjih proizvajalcev vozil za prosti čas v Evropi, ki letno proizvede in proda več kot 13.000 počitniških prikolic in avtodomov ter ustvari več kot 350 milijonov evrov letnega prometa. Kar 99 odstotkov proizvodnje proda na trgih Evrope, Azije in Avstralije.

"V Adria Mobil si nenehno prizadevamo ustvarjati vedno boljše in boljše rezultate ter stremimo k odličnosti," je izpostavila generalna direktorica podjetja Sonja Gole. Kot je pojasnila, so se že leta 1997 okitili s prvim standardom kakovosti, od tedaj pa ves čas nadgrajujejo odličnost z različnimi standardi, uvajanjem vrhunske proizvodne prakse in spodbujanem celotnega kolektiva k sodelovanju.

Priznanje je na sinočnji slovesnosti na Brdu pri Kranju podelil predsednik republike Borut Pahor, ki je v podjetništvu izpostavil premišljeno, dolgoročno in tehtno delovanje, če se želimo zoperstaviti krizi.

"Danes nam je morda bolj kot kadarkoli prej jasno, da ni vse samo v politiki, sodstvu ali poslu, ampak je mnogokaj v politični, pravni ali poslovni kulturi," je dejal. Poudaril je še, da je treba za trdne uspehe graditi dolgoročno.

V Uradu RS za meroslovje upajo, da bodo dobre izkušnje dosedanjih sodelujočih k sodelovanju spodbudilo še več podjetij in organizacij. Minister Počivalšek je zadovoljen, da se je trend števila prijavljenih po nekaj letih znova obrnil navzgor, vendar se še ni približal časom, ko je letno sodelovalo okoli 20 organizacij.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • romy 20:40 22.marec 2017.

    Je kdo vprašal delavce če so zadovoljni....verjetno ima večina delavcev minimalca,tako kot naša,okoli pa se hvalijo z milijonskim dobičkom

  • Božidar Dinič 14:27 22.marec 2017.

    ko bosta tale dva odšla bom tudi jaz zaploskal

  • Žurnalček 12:39 22.marec 2017.

    Ko zagledaš Adrio v najbolj slovitih kampih Azurne obale , si kar malo ponosen , ko jih vidiš . Ja vsaka 5-6 je Adria .