Slovenija
5665 ogledov

Slovenija na zagovor poklicala hrvaško veleposlaništvo

Slovenska in hrvaška zastava Saša Despot
Sporna izjava hrvaškega ministra, da ne bo več kupoval na črpalkah Petrola.

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je zaradi "neprimerne" izjave hrvaškega ministra za gospodarstvo Davorja Filipovića, da ne bo več kupoval na črpalkah Petrola, na zagovor poklicalo hrvaško veleposlaništvo. Kot so danes sporočili z ministrstva, bodo o "neprijetni situaciji" obvestili tudi Evropsko komisijo.

"Nesprejemljivo je, da nosilci oblasti iz položaja moči diskriminirajo slovenska podjetja, vplivajo na odločitve potrošnikov in kršijo pravila notranjega trga EU. Petrol je resno podjetje in Slovenija se bo vedno odločno odzvala na neprimerna ravnanja predstavnikov drugih držav, ki imajo negativen vpliv na delovanje ali ugled slovenskega podjetja," so na ministrstvu zapisali v sporočilu za javnost.

Od hrvaških oblasti pričakujejo, da zagotovijo polno svobodo in enakopraven položaj za vsa slovenska podjetja na Hrvaškem. "Pričakujemo, da se bodo ministri v bodoče vzdržali takšnih izjav, ki ne prispevajo k dobrim gospodarskim odnosom med dvema prijateljskima državama in dobrim medsosedskim odnosom," so poudarili in dodali, da bodo še naprej pozorno spremljali dogajanje v zvezi z družbo Petrol na Hrvaškem.

Kot poročajo hrvaški mediji, je Filipović prejšnji teden dejal, da bi gorivo prej natočil na vseh drugih bencinskih servisih kot na Petrolu, ki je po njegovih besedah brez razloga za eno uro zaprl bencinske servise na Hrvaškem. To so v Petrolu storili konec decembra zaradi nezadovoljstva z regulacijo cen pogonskih goriv.

Filipović je bil do največjega slovenskega trgovca z naftnimi derivati zaradi te poteze kritičen že takrat. Med drugim je dejal, da ne bo hrvaška vlada "nikomur dovolila, da sega globoko v žep naših državljanov, storili bomo vse, da jih zaščitimo".

hrvaška policija Krive prostitutke? Svet Množična okužba hrvaških policistov z virusom HIV?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 27
  • Pierre 13:47 26.februar 2023.

    ZA razliko od nas imajo naši sosedje JAJCA in nas ne šljivijo,,,,

  • jezero 09:11 25.februar 2023.

    Hrvati ne bi nikoli prodali Mercatorja Slovencem. Nikoli. Oni imajo odnos do Slovenije kot Rusija do Ukrajine..

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 23:56 24.februar 2023.

    Od kdaj smo pa z ustaši prijateljska država???