Svet
42834 ogledov

Množična okužba hrvaških policistov z virusom HIV?

hrvaška policija
Na Hrvaškem naj bi se več policistov okužilo z virusom HIV, potem ko so si kupovali spolne usluge.

So se pripadniki zadrske policije množično okužili z virusom HIV v Korenici zaradi obiskovanja prostitutk? "Pred dnevi je po poročanju portala na PU Zadar prišlo do množične okužbe z virusom HIV, ki je posledica uporabe storitev prostitucije," je na četrtkovi seji skupščine Zadrske županije povedal svetnik Marko Pupić Bakrač.

prostitucija | Avtor: Profimedia Profimedia
Bakrač ni povedal, za katere portale gre, a v Zadru in Korenici že več tednov poteka javna razprava o domnevni množični okužbi z virusom HIV med pripadniki policije ter med drugimi policijskimi upravami, ki so bile izmenično stacionirane na meji z Bosno in Hercegovino, piše Jutranji.hr.

Zgodba se je pred enim mesecem začela širiti z bloga, v zadnjih tednih pa so jo začeli objavljati tudi nekateri manjši portali, ki se sklicujejo na enak vir. Ta brez preverjanja ali navedbe dokazov navaja, da je okuženih skupno 27 policistov, vključno s policisti iz Zadra in Korenic, pa tudi iz nekaterih drugih uprav.

Odziv policije

Zadarski.hr kot tudi Jutranji.hr sta policiste vprašala za razjasnitev dogodkov. "Ličko-senjska PU nima podatka, da bi bili policisti okuženi s HIV, kot tudi ne vedo, za katero žensko naj bi šlo. Glede na to, da tovrstnih podatkov nimamo, ne moremo ukrepati niti proti osebi, ki te stvari javno objavlja. Opozarjamo še, da so podatki o okužbi s HIV zaupne narave in sami po sebi ne predstavljajo kaznivega ravnanja ali obveznosti poročanja javnosti. Nasprotno, prav zaradi možne diskriminacije osebe je treba upoštevati strokovne standarde vseh, ki lahko na kakršenkoli način pridejo do tega," so odgovorili s policije. Dodali so še, da noben od njihovih policistov ni zaprosil za kakršnokoli pomoč, ki bi kazala na njegovo vpletenost.

Vprašanja so bila prav tako naslovljena na PU Zadar, kjer nepreverjen vir trdi, da je tam okuženih vsaj 10 policistov. Iz Zadrske policije so prav tako dejali, da nimajo podatkov o tem, ali so policisti okuženi z virom HIV. Dodali so še, da je okužba s HIV zaupne narave in ni ne sme biti razkrita javnost.

Denar, evri Avto Poziv vladi, naj državljanom ne zlomi hrbtenice istospolna družina Slovenija Slovenija Tako je po spremembi zakonodaje poskočilo število istospolnih parov z otroki ljubezen, osvajanje, seks, par Sanjsko? Magazin Tri ženske odkrito spregovorile o prvem spolnem odnosu
Komentarjev 7
  • sandi76 20:25 24.februar 2023.

    Da delaš red med prostitutkami, moraš imeti očitno posebne prijeme !

  • Avatar Leon
    Leon 15:40 24.februar 2023.

    Na TV gledam Milanovića ...kaj je z njim narobe ?

  • lojs 14:35 24.februar 2023.

    pizda, kle pa mate članke .... vse kar pade pod roko