Slovenija
11 ogledov

Slovenija naj Snowdnu podeli azil

Snowden EPA
Predlagam vladi. Na spletnem orodju, ki omogoča javno izmenjavo stališč, se je pojavil predlog, da Slovenija Edwardu Snowdnu podeli ali zagotovi politični azil.

V predlogu na spletni strani predlagam.vladi.si avtor predloga piše, da smo zaradi podatkov o vohunjenju ZDA, ki ga je razkril Edward Snowden, prizadeti tudi državljani Slovenije. Zato bi morali Snowdna, v kolikor bo prispel na ozemlje Republike Slovenije ali konzularno predstavništvo RS, pred političnim preganjanjem s strani ZDA zaščititi in mu podeliti azil.

Komentatorji so o tej temi zapisali sledeče:

Uporabnik DavidS:
"Slovenija je premajhna, in preveč odvisna od drugih držav, da bi se bilo smiselno tako izpostavljati. Še najbolj pravilno bi bilo, če bi vsled dognanj, da so Američani sistematsko vohunili tudi za državljani in uradniki EU, parlament EU sprejel sklep, da se ga označi za junaka, in mu podelil zatočišče v katerikoli državi EU. Še najbolj primerni bi bili verjetno Nemčija ali Francija."

Domoljub Patriot:
"Slovenija nima nič od tega da ga sprejme (moralno etična zmaga ne šteje ker od nje ne mormo živeti), dobili bi zgolj težave z ZDA in njihovimi zavezniki pod čimer bi vsi Slovenci in Slovenke trpeli. V času krize je prepir z ZDA zadnje kar potrebujemo."

kolešček:
"Slovenija bi dobila ogromno - ampak res ogromno - zastonj medijske pozornosti in "reklame" po vsem svetu. Jaz osebno bi bila neverjetno ponosna, če bi lahko rekla, da živim v državi, ki bi imela jajca, da mu podeli azil. Sicer ne verjamem, da bi lahko tu v miru živel, ampak ... (Razumem, da bi ga preganjali, če bi izdal vojaške skrivnosti. Tako pa je samo s prstom pokazal na drugega kriminalca in v zahvalo za dobro delo izgubil vse? Če temu rečemo demokracija, potem tiranije sploh ne potrebujemo.)"

pravica_ljudem:
"Ma sej smo samostojna in suverena država. Če si želimo dati zavetje Snowdenu je to naša stvar.  Glede na to kaj so ZDA delale je političen azil enmu človeku popolnoma razumljivo. Ne mormo se vedno ozirat na to kako bodo drugi reagirali. Kje je pol samostojnost? Je ni!"

Komentarjev 15
  • Avatar čavez
    čavez 08:03 08.julij 2013.

    Kje se pa upajo slovenski klečeplazniki kaj naredit brez derektive EU in USA.

  • loki 13:46 07.julij 2013.

    kdo si pa ti? pripadnik naroda, ki je več vreden? sej ni čudno da zaostajamo v razvoju, če zaostajamo v mentaliteti. prevelikokrat me je sram od kje sem, zaradi takih zahojencev kot si ti. kaj vas župnik šopa s ...prikaži večs takimi neumnostmi?

  • loki 13:37 07.julij 2013.

    kriminalec? ponavadi se ne odzivam na kratkoumne komentarje kot je ta ampak vseeno. Če ga za kriminalca obtoži država, ki na veliko oznanja kako je svobodna, hkrati pa vohuni za drugimi državami in svojimi državljani in potem pride nekdo ki ...prikaži več vse to razkrije bo seveda postal državni sovražnik. ni pa sovražnik nas "navadnih" ljudi, ki se s takim početjem paranojičnih politikov ne strinjamo. Sicer se vsak odloči po svoje ampak slepo verjeti vsemu kar rečejo ljudje na položajih pa je skrajno neumno, imeti jih za poštene pa še toliko bolj. po načinu tvojega pisanja je takoj jasno kateri je politik, ki je tebi spral glavo. ne glede na to koga volimo je treba imeti kritično oko za stvari ki se dogajajo okoli nas, ne pa kot pokvarjena kaseta ponavljat že stokrat slišano in prežvečeno.