Slovenija
100 ogledov

Slovenija pometla s konkurenco

Maja Pak nagrada NG STO
Slovenija je v mednarodni konkurenci osvojila prestižno nagrado

V okviru svetovne turistične borze ITB Berlin so v Nemčiji razglasili zmagovalce tekmovanja, ki ga organizira National Geographic Society. Nagrade s področja trajnostnega turizma prejmejo destinacije, ki izvajajo najboljše prakse na tem področju. 

Slovenska turistična organizacija (STO) se je potegovala za nagrado v kategoriji Destination Leadership, v kateri ocenjujejo predvsem najboljše okoljske prakse, zaščito naravne in kulturne dediščine, vplive na lokalno skupnost in izobraževanje popotnikov s področja trajnostnega turizma. Slovenija je v finale premagala Fundacijo Riverwind in Gospodarsko zbornico Jackson Hole iz ZDA ter Segera Retreat iz Kenije. 

Trajnostno vodenje Slovenije kot turistične destinacije, sodelovanje z različnimi deležniki na različnih nivojih, uvedba orodja Zelena shema slovenskega turizma, ki spodbuja trajnostni razvoj na področju turizma in ki je Sloveniji prinesla prestižen naziv prve Zelene države sveta, je le nekaj razlogov, ki so prepričali žirijo.

nagrada National Geographic | Avtor: STO STO

"Zmaga je nekaj izjemnega"

"Ponosni in veseli smo. Velik dosežek je bila že uvrstitev med 15 finalistov, ki jih je 20-članska žirija izbrala iz 45 držav. Zmaga v eni od petih kategorij pa je nekaj izjemnega. To je dokaz, da na področju trajnostnega turizma delamo prave korake v pravi smeri. Slovenija je prepoznana kot ena najbolj trajnostno usmerjenih držav, kar je hkrati laskavo in velika zaveza, da svojo zeleno usmeritev še nadgrajujemo. Poti nazaj ni več, zdaj nas resnično gleda cel svet," je po podelitvi dejala mag. Maja Pak, direktorica STO. "Trajnost v turizmu in trajnost v vsakdanjem življenju je edini način sedanjosti, da bomo lahko ohranili prihodnost."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.