Slovenija
84 ogledov

Slovenija Roka Žavbija izročila Italiji

Isis EPA
Slovenski policisti so danes pri Fernetičih italijanskim kolegom izročili 26-letnega slovenskega državljana Roka Žavbija, ki je v Italiji osumljen novačenja borcev za skrajno sunitsko skupino Islamska država (IS), poroča Primorski dnevnik.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa so Žavbija po izročitvi prepeljali v zapor na severu Italije.

Slovenska policija je Žavbija prijela 6. maja v Ljubljani na podlagi evropskega naloga za prijetje in predajo, ki ga je izdal preiskovalni sodnik sodišča v Benetkah.

V Italiji je zoper njega izdan sklep o preiskavi. V italijanski pokrajini Belluno naj bi pomagal pri novačenju dveh tujih borcev IS, ki sta se odpravila na bojišča v Siriji, še piše Primorski dnevnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • erikkk 12:16 24.junij 2016.

    Že slika kjer drži orožje in je slikano v Siriji je dost dokaz da se ga obsodi najman 10 let

  • sprehajalec 10:34 24.junij 2016.

    Ni bil pomemben in ni imel denarja. Takšnega se izroči.Balkanski bojevniki se pa varno sprehajajo po Sloveniji. Pa steroidna šefa. Denar je v Sloveniji najpomembnejši.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:25 24.junij 2016.

    Edino pravilno. Če je nedolžen naj to dokaže pred nepristranskimi sodniki. Je pa sumljiv mi ker ko je govoril ni direktno obsodil izvajanja nasilja nad nedolžnimi. Rekel je da jih na nek način razume ( ekstremiste ) če se prov ...prikaži več spomnm na Kanalu A. Ampak ja super novica da se mu bo sodil in da ni nedotakljiv.