Slovenija
35 ogledov

"Slovenija se balkanizira"

Zmago Jelinčič je zanikal namigovanja, da naj bi v primeru glasovanja o azbestne Žurnal24 main
"Govoričenje o osamosvojitvi je treba spremeniti v resničnost," je povedal Zmago Jelinčič Plemeniti, kandidat za predsednika republike.

Dolgoletni poslanec in predsednik stranke SNS, ki je na tokratnih volitvah izpadla iz parlamenta, Zmago Jelinčič Plemeniti, bo spet kandidiral za predsednika in skušal presenetiti z dobrim rezultatom. Poziva k ustavni preureditvi iz tako imenovane odcepljene socialistične republike Slovenije v zvezno republiko Slovenijo in k postavitvi državnosti na druge temelje. "Ob osamosvojitvi so gospodje pod vplivom rimskokatoliške cerkve (RKC) in komunistov vse skupaj 'zamočili'," je povedal za Delo. Namesto da bi naredili državo na osnovi ideje Zedinjene Slovenije in bi z utemeljitvijo državnosti Slovenija dobila svojo pozicijo v svetu, danes ne pomeni nič, je prepričan. "Hrvaška, Srbija in celo BiH so v mednarodni politiki pomembnejše. Mi veljamo za tiste, ki se klanjamo gospodarju," je še povedal Jelinčič.

"Pahor spet 'cinca'"

Kakšne možnosti so njegove možnosti, da bo sedel na predsedniški stolček, bo odvisno od volivcev, ki imajo po njegovem mnenju le tri dni zgodovinskega spomina, predvsem pa preveč gledajo na formo in premalo na vsebino. Morebitni kandidat Borut Pahor spet "cinca" in bo na koncu potegnil napačno potezo, pravi Jelinčič, ki je, kot je dejal, Pahorja pred zadnjimi volitvami opozoril, da ga bo stranka, ko ga ne bo več potrebovala, izpljunila. Meni tudi, da ima nekdanji premier proti sedanjemu predsedniku Danilu Türku velike možnosti za zmago – Türk namreč ni naredil ničesar, saj je le "leporečil", meni prvak SNS.

"Tukaj so bili pobiti in tam so bili pobiti"

Govoričenje o osamosvojitvi je treba spremeniti v resničnost, ker želijo nekateri Slovence prikazati kot morilce, državo pa kot nekakšno morišče, slikovito pojasnjuje Jelinčič. "To počnejo s tem, ko kar naprej ponavljajo, tukaj so bili pobiti in tam so bili pobiti." Za ureditev vprašanja predlaga postavitev kostnice na Ljubljanskem gradu oziroma na Orlovem vrhu, kjer bi bil tudi spomenik neznanemu junaku. "Tja bi prenesli vse ostanke pobitih," je pojasnil predlog, ki ga je že podal njihov poslanec v prvem sklicu Andrej Lenarčič.

Komentarjev 18
  • Stolp 03:00 27.marec 2012.

    Da, gospod homofob Jelinčič! Zavrnitev družinskega zakonika je zadnji v korakih proti Balkanu. Poroke in posvajanje za geje ima vse več evropskih držav in nobena balkanska!

  • Stolp 02:58 27.marec 2012.

    Njemu bi pasalo, da bi govoril srpski!

  • Žurnalček 01:00 27.marec 2012.

    Zmagec , kaj ko bi nam opisal tvoje diplomiranje v BG na šoli , ki sploh ni Univerza , ampak daš pare in dobiš ćitabo-diplomo. Ti si še bolš skoz pršu k Simćić, moj Jelinćić!